Wedstrijdverslag

Columbia 2 redt het niet tegen 10 Twellonaren

Op zondag 5 februari 2023 stond voor Columbia 2 de streekderby tegen Voorwaarts T 2 op het programma. Een mooi affiche tussen de nummer 3 en 4 van de competitie. De aftrap op De Winkewijert was om 10:30 uur.

Columbia kwam uitstekend uit de startblokken. Met frisse energie werd er druk gezet op de gasten uit Twello. In het eerste kwartier kreeg Columbia dan ook gelijk twee grote kansen. Vooral een kans net over van Philip was erg gevaarlijk. Voorwaarts had moeite met de snelle buitenspelers van Columbia en had hier op reglementaire wijze geen antwoord op. Wel met een aantal stevige overtredingen werden de Columbianen tegengehouden. Een snoei harde tackle op Philip werd op een onbegrijpelijk manier onbestraft. Na de boeiende openingsfase kwam Voorwaarts beter in de wedstrijd. Lange ballen op de snelle spits bleek uiteindelijk het juiste recept om Columbia te breken. Tot twee keer toe wist de spits via een lange bal te ontspannen en wist hij 2x gemakkelijk het doel te vinden. Columbia had na de goede openingsfase moeite om aanvallend tot kansen te komen. Voorwaarts haalde te rust niet met elf man. Vlak voor tijd kreeg een speler van Voorwaarts een tweede gele kaart. Ruststand 0-2.

Na rust ging Columbia met 11 tegen 10 volle bak opzoek naar goals, maar al na een paar minuten lag de bal aan de andere kan erin. De spits van Voorwaarts scoorde zijn derde goal van de dag en zo werd de opgave voor Columbia nog moeilijker (0-3). Na de derde goal kreeg Columbia toch de overhand in de wedstrijd, maar werd het goed ontregeld door veel tijdrekken en slimmigheidjes aan de kant van Voorwaarts. Timo wist met een verwoestend afstandsschot de 1-3 te maken en hierna volgde een aantal grote kansen voor Columbia. Columbia leek op 2-3 te komen, maar Timo stond helaas buitenspel. Richting het einde van de wedstrijd werd Columbia slordiger en leek de pijp wel een beetje leeg. Voorwaarts kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar ook vaak in buitenspelpositie. Tot groot onvrede aan de kant van Voorwaarts. Beide elftallen hadden te dealen met een scheidrechter die het soms niet even goed in de hand had. Eindstand 1-3.

Een uiteindelijk terechte nederlaag voor Columbia, waarbij het soms ook niet de goede kant op viel. Volgende week weer een nieuwe kans, dan speelt Columbia 2 een uitwedstrijd tegen Spero 2. De aftrap in Elst is om 11:00 uur.