Verslag Loenermark JO8-1JM vs Columbia JO8-4

Niet relaxen op een vakantiepark dit weekend, maar vol gas op het mooie Lonapark te Loenen deze zaterdag. Voor onze jongens bekend terrein, omdat Loenermark ook deelneemt aan de Mini-League. Ondanks de vakantie hebben de jongens deze week lekker doorgetraind (in de zaal op maandag en op het veld op woensdag). Eens kijken of wij onze stijgende lijn kunnen voortzetten….

Warming-up

In de kleedkamer kwamen we onze tegenstander al tegen. Wat een grote jongens en meiden! Voor sommigen wel even slikken. Totdat één van onze toppers riep “zijn zijn dan wel groter, maar wij zijn slimmer”. Na een korte voorbespreking, het bekendmaken van de aanvoerder voor de 1e helft en het intrappen op het veld, waren de jongens KLAAR voor de wedstrijd. Lets go!

1e fase: We hebben de laatste tijd veel geoefend op de duels uitvechten en druk zetten op de helft van de tegenstander. Na de aftrap hebben de jongens dat fantastisch gedaan en is de tegenstander niet meer van hun eigen helft af geweest. Er werd goed samen- en overgespeeld. Al snel mochten we de 0-1 vieren. Onze toppers kregen door dat ze de overhand kregen en bleven de tegenstander onder druk zetten. Acties over de vleugels, harde schoten vanuit de 2e lijn. Yes, de 0-2 werd ook binnen de 1e tien minuten gemaakt. Het in grote getalen meegereisde publiek was uitzinnig.

2e fase: tijdens de korte break hebben we onze boys toch weer even op scherp gezet. Want hoe knap die 0-2 ook is, we willen vandaag met niet minder dan 3 punten in de tas terug naar Apeldoorn. Laten we niet verslappen! Gelukkig hielden ze koppies erbij en bleven ze druk zetten. Onze verdediging stond als een huis. Loenermark kreeg de bal niet bij onze keeper, die inmiddels om een klapstoeltje begon te vragen. De enkele kans die zij kregen wist onze keeper super knap tegen te houden. Na een mooie opbouw van achteruit, een knappe bal vanaf het midden een prachtig schot, 0-3! Wat een ontlading bij de jongens. Al het trainen en oefenen wordt beloond met fraaie goals.

3e fase: In de kleedkamer stond de ranja te wachten en hebben we de aanvoerder voor de 2e helft gekozen. Ook meteen een “verse” keeper op de goal en 8 stuiterende toppers die niet konden wachten om weer te starten. Ook na de rust lieten wij het betere spel zien. Al vlot mocht de 0-4 en de 0-5 worden genoteerd.

4e fase: zichtbaar vermoeid moesten we de laatste 10 minuten zien te overleven. Die 0 wilden we absoluut behouden op het scorebord. Nou dat is jullie gelukt toppers. Sterker nog, door samen te knokken hebben we zelfs de eindstand op 0-6 weten te zetten. Leuk ook dat we 5 verschillende doelpuntenmakers mogen noteren.

Trotse trainers en fans

Jongens wat zijn wij trots op jullie. Dit is pas jullie 5e JO8 wedstrijd die jullie hebben gespeeld als JO7. Ook vanaf de kant waren de supporters enorm trots en gaven aan erg genoten te hebben van de mooie wedstrijd.

De eerste overwinning is een feit. Daar mogen jullie super trots op zijn! Dat er nog maar veel mogen volgen. Wat ons nog trotser maakt is dat jullie echt al een team zijn. Voetbalmaatjes voor het leven, die elkaar de bal gunnen, snoep delen, maar elkaar ook steunen als er iemand verdrietig is zoals dit weekend! TOPPERS!!!