Bennekom 14-2 – AVV Columbia 14-1

Zaterdag 4 maart 08.30 uur stond onze 3e wedstrijd na de winterstop te wachten. Na een wat mindere start, moesten wij ons herpakken vandaag.

We waren wat laat, dus de bespreking was wat korter, net als de Warming Up. Niet de ideale voorbereiding, maar we pakten de focus.

Na de start van de wedstrijd kregen we meteen het gevoel dat we vandaag de 3 punten mee naar huis konden gaan nemen. We hadden wat overwicht, maar we moesten het nog niet van ons spel hebben. Het oogde wat onwennig, maar na een aantal minuten pakten we de controle. Na een goede combinatie op het middenveld, werd Stijn 1 op 1 met de keeper gezet. Eindelijk maakten we eens direct een kans af en daarmee kwam in minuut 12 de 0-1. We bleven drukken, alleen er werd nog te vaak de lange bal gespeeld wat tot iets onvrede leidde bij de trainers. In de 24e minuut stormde Justin naar voren. Hij was ongrijpbaar. Het enige wat ze konden doen was hem op zijn enkel trappen. Toch ging hij ondanks de pijn door en ramde hij de 0-2 binnen. Toch moest hij direct daarna geblesseerd het veld verlaten. Bennekom wat er eigenlijk de hele 1e helft niet uit kwam werd verder terug gedrukt. In de 26e minuut werd Jamie in stelling gebracht. Eigenlijk schoot hij de bal helemaal niet overtuigend binnen, maar de keeper blunderde en de 0-3 kwam op het scorebord. Na een aantal kansen wat had moeten leiden tot de 0-4 en 0-5, gingen we de rust in met een prima 0-3 voorsprong.

In de rust bespraken we het vertoonde spel. Dat het hier en daar wat zuiverder en feller mag, maar dat we in aanloop naar de rust wel steeds meer goede dingen zagen. Na een aantal wissels en Justin die weer verder kon gingen we de 2e helft in.

We begonnen de helft, hoe we de 1e eindigden. Dreigend en met hier en daar goede combinaties. In minuut 40 loopt Justin op tot de middenlijn en geeft een perfecte steekpass op Mirko. Na een iet wat ongelukkige 1e helft voor hem, kon hij gelukkig snel in de 2e helft zijn goal maken. 0-4. Snel daarna is er weer een vlotte combinatie. Démen legt de bal op een metertje of 23 van de goal terug op Raphael die niet aarzelde. Hij schiet de bal zo over de keeper heen om er in minuut 44, 0-5 van te maken. Na de 0-5 zakken wij wat in en valt de concentratie wat weg. Iets waar we aan moeten werken. Bennekom sluit met 2 treffers nog aan, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Zo eindigen we onze 1e wedstrijd van maart met een 2-5 overwinning. Volgende week kunnen we weer wat gerichter trainen, want deze week misten we behoorlijk wat spelers door de vakantie.