Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Opnieuw gelijkspel voor Columbia: 0-0

De KNVB had voor donderdagavond 12 mei een volledig competitieprogramma vastgesteld. Columbia had de meevaller een thuiswedstrijd te treffen tegen De Bataven uit Gendt. Ook de tegenstander verblijft, net als Columbia, onder in de middenmoot. Ieder puntje is daarom meegenomen om verder afstand van de staartploegen te nemen. Hoewel rekenkundig nog niet helemaal veilig is de afstand van 9 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te spelen in principe genoeg om ook volgend seizoen weer in de 1e klasse te spelen.

Veel viel er niet te genieten op Sportpark De Winkewijert. De eerste helft was van matig gehalte, er was een gering aantal kansen te noteren en het verwonderde dan ook niet dat met een dubbelblanke stand de rust werd bereikt.

Columbia begon met goede moed aan de tweede helft, dit resulteerde direct al in een tweetal grote kansen, die echter geen doel troffen. Ook de bezoekers kwamen tot enkele kansen. Zo bleef het evenwicht bewaard. De Bataven was iets meer aan de bal, speelde technisch verzorgd voetbal, maar de kansen van de thuisclub waren minstens zo gevaarlijk. Ondanks dat beide ploegen kans hadden om te winnen, was het uiteindelijke gelijkspel een goede weergave van het geboden spel. Omdat alle ondersten hun wedstrijd verloren, konden we met een punt tevreden zijn.

De volgende wedstrijd is al op zondagmiddag 15 mei a.s. om 14:00 uur. De geelzwarten gaan dan op bezoek bij BVC ’12 op Sportpark ’t Groothuis, Alde Weteringweg 1, 6573 AZ Beek-Ubbergen.