Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Eindelijk weer een overwinning voor Columbia

Hoewel Columbia de laatste weken al beter ging voetballen, was de kwaliteit van de tegenstanders nog te hoog om daadwerkelijk punten te behalen.
Maar de komende weken bieden perspectief, als we het volgend seizoen ook nog eerste klasse willen spelen. Een mooi rijtje van clubs, die net boven Columbia staan, wacht de geelzwarten de komende weken, te beginnen met Leones. We herinneren ons dat de uitwedstrijd nogal ongelukkig verloren werd en er daar weinig krachtsverschil was.

Datzelfde bleek ook in de thuiswedstrijd op De Winkewijert. Leones was in het eerste half uur meer in balbezit, maar deed daar niet zo veel mee. Columbia had wel een paar goede tegenaanvallen. Gaandeweg werd de thuisclub steeds meer de bovenliggende partij. Dit resulteerde ook in een voorsprong. In de 33e minuut trof een schot van Jamarro doel (1-0). Columbia bleef goed doorgaan en een solo van Leon de Bok werd even later besloten met een goed schot (2-0 in de 37e minuut). Een ongekende weelde voor de geelzwarten! Voor de rust geen bijzonderheden meer, dus werd 2-0 de ruststand.

Na de hervatting hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Leones probeerde iets meer de aanval te zoeken om de achterstand ongedaan te maken, maar Columbia was minstens zo gevaarlijk en kreeg enkele mooie kansen. In de 74e minuut kregen de bezoekers een buitenkansje toen ze een penalty toegewezen kregen. Marc Harlaux maakte hier gretig gebruik van.
2-1 met nog ruim een kwartier te gaan. Dit kon nog een spannend slot opleveren. Leones probeerde alles om de gelijkmaker te forceren, maar hierdoor kreeg Columbia meer ruimte en een paar goede kansen, helaas werden deze niet benut. Het bleef spannend en na een extra tijd, die een eeuwigheid leek te duren, kwam dan eindelijk het verlossende fluitsignaal.
Eindelijk weer gewonnen en bovendien van de 13e naar de 11e plaats gestegen, wat een nacompetitie plaats zou betekenen. Als we dit zo blijven volhouden, kan het toch nog een leuk seizoenslot worden.

Volgende week speelt Columbia een uitwedstrijd bij SDO in Bussum, dat op dit moment een punt minder heeft. We beginnen om 14:00 uur op Sportpark De Kuil, Dr. Abraham Kuyperlaan 5, 1402 SB BUSSUM. Kom onze jongens aanmoedigen, ze verdienen het!