Columbia 13-1 lijdt eerste competitie nederlaag van het seizoen

Vandaag ving na een goede voorbereiding de competitie weer aan na de winterstop.

Voor de boys van Columbia 13-1 stond de uitwedstrijd tegen Nunspeet 13-1 op het programma.

Na een rit van 40 min kwamen we aan op het sportcomplex en zochten we de kleedkamer op waar we onze mooie clubkleuren weer aan mochten trekken.

Na een goede warm up en wedstrijdbespreking kwam de bal om 10.30 uur aan het rollen.
Columbia dat meteen het heft in handen nam speelde frivool en drukte de tegenstander terug.
Het spel van onze geel/zwarte boys was werkelijk waar om van te smullen.
Het 1x keer raken in de kleine ruimtes zorgde er voor dat Nunspeet geen poot aan de grond kreeg.
De daarop volgende legio aan kansen werden helaas niet benut en wou de bal er gewoon maar niet in.
Halverwege de 1ste helft kwam Nunspeet er voor het eerst een keer uit, met een lange bal die achter onze verdediging viel kwam precies goed voor hun spits en werd het 1 op 1 met onze keeper die snel uitkwam en zijn doel goed verkleinde, maar toch vond de spits van Nunspeet een gaatje en stonden we met 1-0 achter.

Columbia dat zich niet vd wijs liet brengen en met veel energie ontzettend goed spel op de mat legde slaagde er maar niet in om de stand gelijk te trekken.
Door het goede spel bleven we zwaar de bovenliggende partij en creëerden we weer een heel aantal goede kansen en uiteindelijk beloonde we ons 5 min voor de rust met de aansluitingstreffer 1-1.

In de rust de complimenten voor het fantastische spel gegeven en sprake we af om ook met deze energie de 2de helft aan te vangen.

In de 2de helft kwamen we weer goed uit de kleedkamer en veranderde het spelbeeld niet ten opzichte vd 1ste helft.
Columbia meer dan de betere partij, zeg naar gerust een klasse beter.
En zo speelden we wederom heel veel mooie kansen bij elkaar.
Het positiespel was net als de 1ste helft om van te smullen, maar waar het uiteindelijk ook om gaat is dat je je goede spel omzet in doelpunten.
Het geluk van nunspeet was dan ook dat wij dat niet deden en zo hielden we de tegenstander in de wedstrijd.
Nunspeet dat er maar spaarzaam uit kwam kreeg in de 43ste min een penalty terecht).
Maar onze keeper zal onze keeper niet zijn als hij hem niet pakt en met een mooie redding had hij hem klemvast.
In de tegenstoot waarin we de bal weer enorm snel rond lieten gaan en in de 16 een duw in de rug niet bestraft werd (onthouden penalty)bleef de stand op 1-1 steken.
In het vervolg van de wedstrijd was het Columbia dat de lakens uitdeelde kwa fantastisch veldspel.
Maar nog steeds kregen we de bal niet in het netje.
Nunspeet dat er de hele 2de helft maar 2 keer uitkwam verzilverde hun kansjes(mogelijkheden) wel (ietwat gelukkig)maar ook die tellen.
De 2-1 voor nunspeet viel vanuit de kluts bij de 2de en werd binnengefrommeld.
Echter bleven wij geloven en speelden goed verder maar helaas zonder resultaat.
Nunspeet dat uit een corner via via de bal in het net kreeg zette de 3-1 op het bord.
In de laatste paar min bleef Columbia drukken met goed en verzorgd spel en hadden we wederom recht op een penalty doordat onze spits van achter werd gehaakt net voor hij wou schieten, maar wederom wuifde de verder goed fluitende scheidsrechter het weg.
De eindstand werd dus bepaald op 3-1 voor Nunspeet.

In een wedstrijd waarin je 90% de bal hebt en de tegenstander echt wegspeelt en enorm veel kansen creëert, dan is zo’n nederlaag echt heel erg zuur en verliest het voetbal het van de counter.

Toch overheerst de TROTS over het vertoonde spel en ik weet zeker dat als we onszelf gaan belonen we niet te stoppen zijn.
Dus wees trots boys, jullie spelen fantastisch voetbal.??⚽️?⚫️?

Voor nu iedereen een heel fijn weekend en tot dinsdag??