Streekderby wordt prooi van Voorwaarts: 0-1

Deze week stond de streekderby tegen Voorwaarts op het programma.
Helaas werkte het weer niet zo mee, de wedstrijd werd daarom voor een
handjevol toeschouwers afgewerkt. Noormaal brengt Voorwaarts best wel veel supporters mee vanuit Twello. We konden de thuisblijvers geen ongelijk geven, een koude wind maakte het naast de lage temperatuur niet aangenaam om langs de lijn te staan.

De wedstrijd begon veelbelovend. Vanaf de aftrap toog de thuisclub ten aanval en dit resulteerde in een kans voor Jamarro Diks, wiens schot echter voorlangs ging. Daarna ging Voorwaarts direct in de tegenaanval en nu was het wel raak aan de andere kant, Marcus van Geelen scoorde voor Voorwaarts de 0-1. Dat was meteen een anti-climax voor de geelzwarten.
Bovendien ook voor de toeschouwers, want dit bleek meteen de opwindendste minuut van de wedstrijd te zijn geweest. De gasten kregen langzamerhand de overhand en toonden zich een meester in het kansen missen, hoewel gezegd dient te worden dat Columbia-doelman Yakub Ece in goede vorm was en diverse aanvallen onschadelijk maakte.

De rust werd bereikt met een 0-1 stand. In de tweede helft bleek er niet veel veranderd te zijn. Voorwaarts nog steeds de sterkere ploeg, maar opnieuw kroonde Yakub Ece zich tot beste speler aan Columbia-zijde. Voorwaarts speelde ook niet sterk, maar het bleek precies genoeg om de marge van één doelpunt te kunnen handhaven en zo de drie punten binnen te halen. Columbia werkte hard, maar kon geen vuist maken. We moesten genoegen nemen met een 0-1 nederlaag. Pluspuntje aan deze wedstrijd was de uitstekende leiding van het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Omar Khalifa.

De volgende wedstrijd is weer een uitwedstrijd. We gaan op bezoek bij RKHVV in Huissen. Sportpark De Blauwenburcht, Blauwenburcht 1, 6852 NS
Huissen. We beginnen op zondag 5 februari om 14:00 uur. Dit is de eerste wedstrijd in de 2e periode, dus voor iedereen weer nieuwe kansen!
Overigens is de 1e periode gewonnen door MASV, op doelsaldo (+1 doelpunt)