Columbia JO8-4 vs Eerbeekse Boys JO8-2

Deze zaterdag stond de derby tegen de jongens uit Eerbeek op het programma. Eerlijk is eerlijk, Eerbeek thuis is altijd lastig ;-).

De jongens raken steeds meer gewend aan het verzamelen in het clubhuis en waren top voorbereid!

Onze mannen hebben voor het eerst 2x getraind deze week en dat zagen we snel terug in het wedstrijdbeeld.

De afspraak voor vandaag was dat iedereen een keer op goal geschoten moest hebben, die opdracht is GESLAAGD. Chapeau mannen!

1e fase: De start was top! Na de warming-up was iedereen goed wakker en we begonnen sterk aan de wedstrijd.

De eerste kansen waren voor ons, maar de keeper van Eerbeek stond er niet om bloempjes te plukken. De bal wilde er niet in.

Eerbeek was dat ook niet ontgaan en ging dieper speler, want hun keeper speelde de beste wedstrijd van zijn (jonge) voetbalcarrière. Zo wist Eerbeek de score te openen.

Wij hadden hierna wat moeite om de draad weer op te pakken. Omdat we meer onder druk kwamen te staan, speelden wij de bal net te vaak door het midden en daar maakte Eerbeek listig gebruik van.

Met 0-3 sloten we de eerste fase af.

2e fase: na een korte break, en elkaar diep in de ogen te hebben gekeken, kwamen wij terug in de wedstrijd.

Mooie acties over links en over rechts.

Onze buitenspelers spelen met krijt aan de schoenen. Zeg eerlijk waar zien we dat nog? Het publiek dat ons, 2 rijen dik, stond aan te moedigen werd steeds luidruchtiger en enthousiaster.

We werden steeds sterker in de duels tegen deze oudere spelers (jaar leeftijdsverschil). De 2e helft mochten wij ons de morele winnaar noemen.

3e fase: in de rust hebben we de knapen even ontdooid in de kleedkamer, iedereen een beker veel te sterke ranja en hup de wei weer in.

We kwamen sterk uit de startblokken en maakten snel de openingstreffer van de 3e helft, 1-3.

Eerbeek had echter ook de ranja gevonden en antwoordde door snel de 1-4 te scoren. Gelopen race?

“Een goede pass van de keeper, diepte pass op onze linksbuiten, een rush langs de zijlijn en een mooie assist die hard wordt ingeschoten”. 2-4 en een dolenthousiast publiek. Ze hingen in de “hekken”

4e fase: Onze taak in de slotfase was om direct te scoren om zo Eerbeek onder druk te zetten.

De 3-4 was dan ook voor ons en de gelijkmaker hing in de lucht.

Over links, over rechts en door het midden. Aanval na aanval werd niet beloond met die dikverdiende gelijkmaker.

Eerbeek kreeg door dat wij onze scherpte verloren en scoorden de 3-5 en lieten ons niet meer over de middenlijn komen. Ondanks onze stoere keeper, liepen zij uit en scoorden ook de 3-6, 3-7 en 3-8.

We zijn als team er vandaag in geslaagd om allemaal op goal te schieten, hebben meer fysieke duels gewonnen dan ooit te voren en wederom het mooiste voetbal laten zien! Maar het belangrijkste van alles, SAMEN enorm genoten van ons leuke team en het mooie spelletje voetbal!

Ouders, opa’s & oma’s en andere supporters bedankt voor jullie enthousiasme langs de lijn. Wij, maar ook onze tegenstander heeft genoten van een mooie pot voetbal op Sportpark de Winkewijert!

Op naar volgende week, waar wij thuis Groen Wit ‘62 op bezoek krijgen.