Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-4 vs WWNA JO8-1JM / 01 april 2023

Vandaag, 1 april, stond de kraker tegen WWNA op het programma. Vanuit de mini’s speelden wij al vaker tegen WWNA. Dus voor ons ook zeker wat bekende gezichten.

De avond ervoor, tijdens het opbouwen van het veld, zag het er niet veelbelovend uit. Zou na een week hard trainen de regen roet in het eten gooien?

Gelukkig om iets over zevenen ‘s ochtend de verlossende woorden “het gaat door”!

Als altijd verzamelen de jongens zich in de kantine bij de Airhockey tafel. Wat grappen en grollen met elkaar en dan op naar kleedkamer 4.

Fase 1

Na een scherpe warming-up werden de jongens door een logeervriendje aangemoedigd in de kleedkamer.

Ons wedstrijdplan voor vandaag; ‘wederom de tegenstander op eigen helft vastzetten en de duels op het middenveld winnen’.

Ook kreeg 1 van onze kanjers de opdracht om vanuit achteren op te komen en van afstand de keeper te testen op de natte grasmat.

WWNA trapte af en direct voerden wij de druk op. Binnen enkele minuten konden wij de 1-0 noteren. Anders dan in de voorgaande wedstrijden moesten wij ditmaal meer strijd leveren. We kwamen er voetballend minder makkelijk uit.

Eén van onze twee keepers had nieuwe handschoenen gekocht en stond te trappelen om deze uit te proberen. Nou die hebben de test wel doorstaan! Wat een reddingen.

Door onze duels te blijven winnen volgde snel de 2-0, echter hadden we niet het gevoel dat we deze wedstrijd wel even zouden winnen.

De reden hiervoor was de rode 7 (rood rugnummer), zoals onze jongens hem noemden. Onze goals waren als een rode lap voor een stier, voor de nummer 7 van WWNA die aftrapte en aan een solo begon over het veld. Hij haalde verwoestend uit! 2-1.

Terwijl de rode 7 terugliep na zijn eigen helft keek onze linksbuiten hem na en keek vervolgens onze laatste man aan. Die blikken spraken boekdelen. Het fluitsignaal klonk en de twee gingen samen op weg naar het doel van WWNA, onze linksbuiten haalde verwoestend uit en schoot de bal hoog in het doel. BAM, 3-1.

Fase 2

We begonnen de tweede fase weer sterk. Het overspelen bleven we proberen. Echter wist die rode 7 ons spel te ontregelen. Hij was echt overal. We werden wat slordiger in ons spel, maar tegen de verwachtingen in maakten wij toch eerder de 4-1 door een fantastische dribbel langs 4 man.

Toch voelde je dat de wedstrijd nog lang niet was bepaald, ondanks de 3 goals voorsprong.

WWNA werd sterker en die rode 7 steeds dominanter in het spel. Al vlot werd de 4-2 en de 4-3 genoteerd op het scorebord.

Maar grote klasse, onze toppers lieten zich niet gek maken. Op iedere vierkante meter van het veld werden de duels uitgevochten.

Fase 3

Neem een joekel van een kan Ranja, 9 uitgebluste Columbiaantjes en de befaamde JO8-4 yell! Hup, volledig opgeladen gingen onze jongens weer richting het veld.

De spanning was deze 10 minuten om te snijden.

We bleven de druk opvoeren en speelden heerlijk aanvallend voetbal. Soms zo aanvallend dat er 5 spitsen ik het veld stonden.

We gaven wat meer kansen weg, maar achterin stond het als een huis.

De verdiende 5-3 gaf ons weer meer lucht.

Echter was daar weer de rode 7 die de achtervolging inzette en zijn team op sleeptouw nam.

Op de middenlijn kreeg hij de bal en haalde hard uit en schoot de bal over onze keeper. Wat een doelpunt, 5-4!

Fase 4

De laatste 10 minuten braken aan en het was nog steeds niet beslist. Wie stopt die felbegeerde 3 punten in de tas?

Onze jongens hadden ook door dat de rode 7 aangepakt moest worden, wilden wij de wedstrijd naar ons toe trekken. Een van onze dappere strijders nam die taak volledig op zich. Waardoor de rest van het team kon blijven aanvallen. De 6-4 was dan ook dik verdiend.

WWNA kwam nog wel terug met de 6-5, maar de wedstrijd was gespeeld.

Het slotakkoord was voor ons. De 7-5 nam onze Italiaanse spits Columbiano voor zijn rekening. Zoals vaker, precies op het juiste moment op de juiste plek. Hoe doet hij dat toch?

Na de penalty’s hadden fans een super verrassing geregeld. Want jullie yell was ze niet ontgaan. Wat hebben jullie gesmikkeld van die frikandellen!

Mannen, wat hebben jullie hard gewerkt vandaag. Als team gevochten en ook de vuile meters voor elkaar gelopen.

Woensdag spraken jullie zelf af met elkaar af dat jullie liever samen winnen, dan alleen zelf scoren. Dat hebben jullie vandaag eer aan gedaan!

WWNA wat was het weer leuk om tegen jullie te spelen. We hebben telefoonnummers uitgewisseld. Dus een return is in de maak!

Op naar de volgende…. Uit bij Columbia, altijd lastig ;-D.

Ennuh, nieuwsgierig naar die yell? Kom dan snel kijken bij de JO8-4!

Deel deze pagina via: