Wedstrijdverslag

Eerste verliespartij voor Columbia 2

Op zondag 6 november 2022 stond voor Columbia 2 de thuiswedstrijd tegen Robur et Velocitas 2 op het programma. De enige stadsderby van deze competitie. Aftrap 10:30 uur.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, waarbij beide elftallen afwachtend waren. Robur met vooral veel ervaring probeerde het Columbia lastig te maken met lange ballen op de snelle buitenspelers. Columbia had in tegenstelling tot de vorige wedstrijden moeite om tot een goede aanval te komen. In de eerste helft scoorde Robur twee keer. Columbia kwam niet tot grote kansen. Ruststand 0-2.

Een paar minuten na rust viel gelijk de 0-3 binnen, na een mooie aanval van Robur. Voor het eerst deze competitie een grote achterstand en je mag wel stellen een offday van de Columbianen. Dit werd nog eens bevestigd toen aanvoerder Léon een doorgebroken speler van Robur neerhaalde. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart tonen en Columbia moest terecht verder met 10 man. In de tweede helft bleef Robur de betere partij. Columbia scoorde nog wel, Erik wist net zoals vorige week te scoren uit een strafschop. Eindstand 1-3.

De spanning om de eerste periodetitel wordt door de overwinning van Robur alleen maar groter. De Bataven, Robur en Columbia gaan volgende week uitmaken wie de eerste periode gaat pakken. De drie ploegen hebben allemaal 10 punten, waarbij Columbia het betere doelsaldo heeft. Columbia speelt volgende week uit tegen OBW en Robur en De Bataven spelen tegen elkaar. Bij een overwinning van de Columbianen is de eerste periode dus zo goed als zeker.