Wedstrijdverslag

Mooi einde voor Columbia 2

Op maandag 7 juni 2022 stond voor Columbia 2 de laatste competitiewedstrijd op het programma. Een thuiswedstrijd tegen de nummer 3; Voorwaarts Twello 2. Voorwaarts een goede ploeg die zich gaat opmaken voor de nacompetitie naar de hoofdklasse. Aftrap 10:30 uur.

Op deze tweede pinksterdag kwam Columbia goed uit de startblokken. Columbia lijkt de schroom een beetje van zich af te hebben gegooid, sinds het definitief veilig is in de 1e klasse. Er wordt leuk gevoetbald en er worden genoeg kansen gecreëerd. Columbia kwam in deze wedstrijd snel op 1-0 en zelfs 2-0. Philip was weer eens heel belangrijk voor de ploeg. Met zijn snelheid en kracht is hij de doelpuntenmachine aan de kant van Columbia. Na de twee doelpunten kwam ook Voorwaarts beter in de wedstrijd. Met behulp van de wind viel een afstandsschot zomaar in het doel (2-1). De wedstrijd ging hierna gelijkwaardig verder en hadden de gasten uit Twello iets het overwicht. Vlak voor rust was het toch weer juichen aan de kant van Columbia. Een prachtig afstandsschot van Danny viel in de kruising en zo zorgde hij voor de 3-1. Met afstand het mooiste doelpunt van dit seizoen. Ruststand 3-1.

Na rust werd het toch wel duidelijk waarom Voorwaarts op de derde plek staat. Columbia kreeg geen grip meer op de tegenstander en zo kwam Voorwaarts terug naar 3-2 en niet veel later viel ook de 3-3. Voorwaarts bleef in de resterende tweede helft de betere ploeg, maar het werd gedurende de tweede helft steeds minder gevaarlijk. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar dacht onze aanvoerder Léon anders over. Met een afstandsschot zorgde hij voor een vreugde explosie aan de kant van Columbia (4-3). Niet veel later floot de scheidsrechter af en was het seizoen over voor Columbia 2.

Hoe lekker is het om de competitie te eindigen met drie punten. Na de wedstrijd werd de groep nog toegesproken door voorzitter Willem Veldhoen. Een seizoen met ups en downs, waarbij het mooiste is dat er een groep echte Columbianen staat. Na de wedstrijd werd met live muziek van entertainer Patrick Bouquet een gezellig slot gevierd van dit seizoen.

Tot volgende seizoen in wederom de 1e klasse!

Opstelling:
Raymond van Hunen, Sjoerd ten Asbroek, Jeroen Riborn, Danny Kuhnen, Lars Tabbers, Joost Dallinga, Erik Nammensma, Léon Roufs, Tom Jansen, Jovanny van Zanten, Philip Cossee.

_ Bahman Taheri: 1

Voor de overige uitslagen en de volledige eindstand ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op instagram! (@avvcolumbia2).