Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia O13-1 – sv Epe O13-1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Epe 13-1 op het programma.

Voordat we vertrokken vanaf de winkewijertlaan, bedankten we eerst onze sponsor met een leuk presentje en mooie teamfoto van onze toppers in de nieuwe trainingspakken van autoverkoop partners.

Na het overhandigen vertrokken we met zijn allen richting Epe waar de wedstrijd gepland stond voor 10.45 uur.

Bij aankomst konden we op een mooi schema zien in welke kleedkamer we zaten en op welk veld we speelden.
In de kleedkamer staken we ons weer in het mooi geel/zwarte tenue en hielden we de wedstrijdbespreking waarin we duidelijke afspraken maakten over ons strijdplan waarin we altijd uitgaan van onze eigen kracht.

De warm up moesten we starten op een ander veld omdat er nog een wedstrijd bezig was op het veld waar we moesten spelen.
We werkten een goede warming up af en kwamen kort voor tijd even bij elkaar waarin we nogmaals de afspraken even doornemen.
De boys voegde zich hierna samen voor de laatste oppende woorden na elkaar en zo klonk om 10.45 uur het 1ste fluitsignaal.

1ste helft begonnen we rommelig en kwamen we maar moeilijk in ons spel.
Waar de intentie aanwezig was om ons eigen spel te spelen, was het vooral het slordige balverlies wat ons spel niet bevorderde.
Wel was het zo dat we de betere op veld waren en dat leverde in de 3de minuut al de 0-1 op.
Een goed schot vanaf randje 16 belande op de paal waarna de bal via de rug van de keeper in het doel viel.
Onder het motto niet geschoten is altijd mis voetbalden we verder en speelden we een aantal prima kansen bij elkaar maar de juiste keuzes in de eindfase ontbraken.
Na een van de zeldzame uitvallen van Epe kwamen we in de omschakeling in een overtal situatie terecht die we zeer snel en perfect uitspeelden waar door onze spits in de 21ste min de 0-2 binnenschoot.
Het resterende deel was het Columbia dat de controle had maar erg onzorgvuldig was in de balpassing en zo bloedde de 1ste helft min of meer dood.
Tot in de 26ste minuut Epe er gevaarlijk uitkwam en na een goede diepte bal de bal via de rechtsbuiten hard voor gaf op de vrije man van hun op de 11 meter en hun de uitgelezen kans gaf op de aansluitingstreffer, echter dacht onze keeper daar anders over en ging vol overgave zijn goal uit en pareerde de kans op een fantastische wijze en hield het verschil zo op 2 goals in ons voordeel.

In de rust,
Bespraken we de puntjes die beter moesten en vertelden de spelers elkaar ook wat hun bevindingen waren en zo kwamen we weer tot een unaniem besluit en gingen we de 2de helft in.

2de helft

In de 2de helft waren wij veruit de bovenliggende partij en legden we Epe onze wil op.
Het was Columbia die bepaalde wat er gebeurde en zo speelden we de gehele 2de helft op de helft van de tegenstander.
We lieten de bal steeds beter gaan en verplaatsen het spel ook sneller waardoor Epe verder en verder met de rug tegen de muur kwam te spelen.
Een aantal goede reddingen van de Epe keeper en de paal stonden in de weg om uit te lopen naar een grote voorsprong.
Dus bleef de stand ongewijzigd in de 2de helft met een spelbeeld dat maar 1 kant op ging.
Leermoment is om ook in de laatste fase voor goal de rust te bewaren om jezelf te belonen voor je spel.
De drie punten die mee gingen naar Apeldoorn waren meer dan verdiend??

Als trainer blijf je altijd kritisch, maar als je met je team iedere keer weer het onderste uit de kan wil halen en iedereen er met en voor elkaar voor werkt dan kan je alleen maar trots en blij zijn.
Columbia 13-1 is een fantastisch team waar enorm veel potentie in zit en dit ook steeds vaker laten zien met goed veldspel, maar waar ook nog veel te ontwikkelen valt.
Heerlijk om met jullie dit te mogen doen, al zal het met de tijd ook tijd worden voor andere inzichten en ideeën.

Voor nu een geweldig weekend verder en tot dinsdag??⚽️????