Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verlies in Brabant tegen sv TOP Oss: 4-3

Door de reorganisatie in de 1e klassen speelt Columbia dit seizoen tegen 2 teams uit omgeving Oss; SV TOP en Berghem Sport. Noordelijk gelegen clubs als Dalfsen en TVC ’28 zijn ingedeeld in district Noord. Zodoende reed de bus met de geelzwarten deze zondag voor een uitwedstrijd naar SV TOP.
In de schaduw van het stadion van de Keuken Kampioen Divisie-club speelden we tegen de amateurs met dezelfde naam.

Columbia en SV TOP deden in de eerste helft niet veel onder voor elkaar, ze waren allebei van zeer matige kwaliteit. De Apeldoorners scoorden als eerste voor een handjevol toeschouwers. Na 11 minuten schoot Joey Koopman een voorzet keihard binnen (1-0). Hierna was de thuisclub aan de beurt. Uit een voorzet van rechts klopte de dekking niet helemaal en kon Gijs Toonen de gelijkmaker binnentikken (1-1) in de 21e minuut. Het spel bleef zeer matig, evenals het weer. Naar mate de wedstrijd vorderde, begon het steeds harder te regenen. Vlak voor de rust (42e minuut) kwam SV TOP op voorsprong. Bij een voorzet van rechts stond Paul van der Vlist volledig vrij om de 2-1 in te koppen. Geen leuk moment voor Columbia om met een achterstand de rust in te gaan.

Na de hervatting kwam het beste deel van de wedstrijd van ons 1e elftal.
Keanu Ruspana was geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer en werd vervangen door Sjoerd ten Asbroek. Columbia begon aanvallend, na 48 minuten leek Joey Koopman opnieuw met een hard schot te gaan scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam de gelijkmaker vlak daarna, Leon de Bok slalomde in de 50e minuut door de Brabantse verdediging en tekende de 2-2 aan. De geelzwarten hadden nu de smaak te pakken en in de 56e minuut zorgde Stefan Derksen met een knal in het dak van het doel voor de Apeldoornse voorsprong: 2-3. Helaas duurde de pret niet lang. Na 2 missers van keeper Mike Koldenhof stonden we 10 minuten later weer op achterstand. Knud van den Heuvel en opnieuw Paul van der Vlist zorgden voor de 3-3 (59e min.) en 4-3 (67e min.) Columbia probeerde het tij nog te keren met 3 wissels in één keer, maar de slordigheid van de thuisclub bij het afronden hield ons in de wedstrijd. De 4-3 stand kon allang hoger zijn uitgevallen, maar SV TOP miste de mooiste kansen. Als de ingevallen Eddy in de 87e minuut een grote kans niet hoog naast had geschoten, maar oog voor zijn medespelers had gehad, had Columbia zelfs nog met een, overigens onverdiend, gelijkspel naar huis kunnen gaan. Nu bleef de stand op 4-3 steken, samenvattend kunnen we stellen dat de beste kansen voor de thuisclub waren en dat Columbia zeer effectief was in het begin van de 2e helft. Helaas blijven we op 1 punt steken op de 12e plaats in de stand.

Volgende week zondag 13 november spelen we weer op De Winkewijert.
Sportclub Woezik uit Wijchen komt dan op bezoek bij ons. Aanvang: 14:00 uur.