Wedstrijdverslag

Columbia 2 speelt gelijk in openingswedstrijd

Na een lange voorbereiding met oefen- en bekerwedstrijden was het op zondag 25 september 2022 dan eindelijk zover voor Columbia 2. De start van de competitie met een uitwedstrijd tegen Voorwaarts 2 uit Twello. Op een zonovergoten Sportpark De Laene werd er om 11:30 afgetrapt.

Voorwaarts kwam goed uit de startblokken. De Columbianen werden gelijk onderdruk gezet door het goed voetballende Voorwaarts. Ondanks de druk had Columbia de openingstreffer moeten maken. Tom werd één op één gestuurd, helaas schoot hij de bal net naast. Niet veel later viel de goal aan de andere kant. Een schot binnen de zestien ging via Yakup in de goal (1-0). In de eerste helft bleef Voorwaarts de bovenliggende partij, echter werden er geen echte grote kansen gecreëerd. Ruststand 1-0.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Columbia kwam uitstekend de kleedkamer uit en zette nu juist Voorwaarts onder druk. De gelijkmaker hing in de lucht en via Léon had Columbia hier een uitstekende mogelijkheid voor. Jammer genoeg wist hij voor open doel niet te scoren. Een paar momenten later kreeg Columbia een vrije bal op de rand van de zestien van de uitstekend leidende scheidsrechter Coraklar. Philip wist hier wel raad mee en hij schoot de bal langs de muur in het doel (1-1).

Na de gelijkmaker ontstond een spannende wedstrijd, waarbij beide elftallen opzoek gingen naar de overwinning. Voorwaarts had een grote kans met een bal op de paal en Columbia werd een aantal keren gevaarlijk via Philip en Léon. In de tweede helft werd echter niet meer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd, dan komt Spero 2 uit Elst op bezoek. Aftrap 10:30 uur.