Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Uitgeschakeld in het bekertoernooi

Het heeft een paar jaar geduurd, maar Columbia is nu dan toch uitgeschakeld in het bekertoernooi. Externe omstandigheden (lockdowns) zorgden er voor dat het bekertoernooi 2 seizoen achtereen niet kon worden afgemaakt. Vooral 2 jaar geleden was dat erg sneu voor de geelzwarten, omdat toen de achtste finales waren bereikt. Op 12 maart 2020 werd de wedstrijd tegen TVC ’28 op het laatste moment afgelast, één dag later ging destijds de eerste lockdown in Nederland in. Ook vorig seizoen werd Columbia niet uitgeschakeld, het haalde de 2e knock-out ronde met de hakken over de sloot door bij HAVO na penalties te winnen. Ook toen werd het bekertoernooi stilgelegd door een lockdown en later niet meer hervat. Dit seizoen kwam Columbia door de poulefase heen en won in de 1e k.o. ronde van SDOL.

In de 2e ronde stond een thuiswedstrijd tegen klassegenoot Voorwaarts uit Twello op het programma. Deze werd op donderdagavond 24 november 2022 gespeeld en zorgde voor de uitschakeling van Columbia. In de eerste helft hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht. Plotseling uit het niets scoorden de bezoekers in de 33e minuut de 0-1. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust voltrok zich het vonnis over de thuisclub. Rond de 60e minuut scoorde Voorwaarts eerst de 0-2 uit een randje-buitenspel geval, even later kwam de genadeklap, de oranjehemden scoorden de 0-3. Toen na 70 minuten de 0-4 viel na een gemakkelijk gegeven penalty, was de wedstrijd gespeeld. Dat Columbia een paar minuten later ook een penalty kreeg, hielp niet meer. Jamarro Diks scoorde wel de 1-4. Even later scoorde Voorwaarts weer: 1-5. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord en was duidelijk dat Voorwaarts de 3e ronde in de beker had bereikt.

Aanstaande zondag 27 november is er weer een competitiewedstrijd.. We spelen dan een uitwedstrijd tegen SC Bemmel, Sportpark Ressen, Ressensestraat 30 B, 6684 DA Ressen. We beginnen weer om 14:00 uur.