Wedstrijdverslag Jeugd

Wedstrijdverslag van een subliem 09-1

Vandaag stond de tegen WSV 09-2 op het programma. Een mooi groen laken, een debuterende scheidsrechter die de wedstrijd goed onder controle had en 2 gemotiveerde teams. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Helaas geen wissels dus is de strijders verteld dat ze de bal het werk moeten laten doen zodat ze energie hadden voor de hele wedstrijd.

Dit hadden de strijders heel goed begrepen en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste keer gevaarlijk werden. Helaas was het de lat die in weg stond. Niet veel later weer een enorme kans maar je raad het al, weer die verdraaide lat die een goal in de weg stond. En dan zal je zien dat bij de eerste beste bal die WSV bij onze goal via een carambole van benen lag die ineens in onze bovenhoek. Totaal tegen de verhouding stond het 0-1.

Na de eerste periode was dit ook de tussenstand. Maar misschien nog wel gemotiveerd en strijdbaar werd de 2e periode aangevangen. Alsof het zo moest wezen kwam de 1-1 ook via een carambole van benen in de benedenhoek. De bal deed het werk want alles leek vandaag op zijn plek te vallen. De bal ging over veel schijven en er werd strak ingespeeld naar elkaar via de zijkanten. En als de bal niet vooruit kon dan maar even terug om opnieuw aan een aanval te werken. De 2-1 was schitterend want deze kwam voor de voeten van een verdediger en deze schoot vanaf een meter of 30 hem schitterend in de winkelhaak. Smetje hierop was dat papa niet stond op te letten. Een voorsprong die geheel terecht was. Dit was dan ook de ruststand.

De technische staf wilde wat omzettingen doen maar de strijders gaven aan dat ze allemaal op hun positie wilde blijven staan en dat wij hun het vertrouwen moesten geven om te laten zien dat ze gelijk hadden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel beter en beter. Het was verzorgd en eigenlijk konden er geen negatieve punten gevonden worden. Het duurde ook niet lang voordat de 3-1 kwam. Tekenend voor de wedstrijd is geweest dat er zoveel overgespeeld werd dat het soms TE veel was en voor open goal de bal alsnog overgespeeld wilde worden.

In de laatste periode was het genieten nog niet voorbij en de strijders trakteerde de massaal toegestroomde supporters op nog 3 uitmuntende goals. 6-1 was de eindstand. En hiermee kwam WSV genadig eraf. Man man man wat een genot was dit om te zien. Geen wissels en zo'n pot op de mat leggen. Man of the match was dan ook het gehele team. Taken werden fantastisch uitgevoerd en WSV had de pech dat ze vandaag een team troffen in topvorm was en wat zelfvertrouwen had en direct liet merken wie er de baas was op het veld was.

Nog 1 wedstrijd te gaan. Volgende week Groen Wit. Met deze mentaliteit en inzet en spelvreugde kunnen er volgende week ook zeker kansen zijn op een mooi resultaat.

Ik ben trots op jullie

Met vriendelijke groet
De razende reporter

Deel deze pagina via: