Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Zuur verlies in extra tijd door handsbal

Columbia speelde thuis tegen een naaste concurrent: SDO uit Bussum, dat een plaats hoger op de ranglijst stond. Een belangrijke wedstrijd dus om van de onderste plaatsen vandaan te komen.
Het was een gelijkwaardige wedstrijd, de teams deden weinig voor elkaar onder. Vooral in de eerste helft was het spel van zeer matig gehalte en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de hervatting werd het iets beter en kwamen er aan beide kanten een paar kansen. Deze werden echter niet benut en zo kabbelde de partij naar het einde toe en leek in een gelijkspel te eindigen. Dit zou ook verdiend zijn, geen van beide ploegen verdiende om te winnen. Toen de officiële speeltijd voorbij was, kreeg Columbia een paar corners te nemen en probeerde nog iets te forceren, helaas zonder resultaat. Verderop in de extra tijd nog een aanval voor de gasten, die uitmondde in een corner. De bal werd voor het doel gebracht en daar met de hand in het doel geslagen door een SDO-aanvaller. Heel Columbia protesteerde, maar de scheidsrechter en neutrale assistent hadden geen overtreding waar genomen.
Op videobeelden, die van elke thuiswedstrijd gemaakt worden bij de geelzwarten, was toch duidelijk anders te zien. Ook een foto van de Stentor liet een opgeheven arm zien. In het tumult wat naar aanleiding hiervan ontstond werd aan 2 hevig agerende Columbianen de rode kaart getoond. De wedstrijd was direct afgelopen en de thuisclub bleef met een groot gevoel van onrechtvaardigheid en frustratie achter. In plaats van het verdiende gelijkspel een nederlaag, in plaats van handhaving van de situatie, zag men nu opeens de concurrent 3 punten verder weg lopen. Opnieuw, na de penalty bij Leones, een arbitrale dwaling die punten kost. Moeilijk te verteren, vooral door het onrecht dat je aangedaan wordt.

Maar de competitie gaat verder en we moeten deze week weer opkrabbelen om volgende week zondag de punten proberen te pakken in de uitwedstrijd tegen SV TOP in Oss. De aanvang is om 14:30 uur op Sportpark TOP, Martin Luther Kingplein 5, 5342 SZ Oss.

Opstelling van Columbia tegen SDO:

Mike Koldenhof, Saied Smakolli, Keanu Ruspana (Sjoerd ten Asbroek), Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Sirat Sahebzadah, Leon de Bok (Rusambo Rajabu), Jamarro Diks en Mike Cyubahiro (Philip Cossee)

Deel deze pagina via: