Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia en FC Winterswijk in evenwicht - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

De eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie speelde Columbia tegen
FC Winterswijk. Deze tegenstander had vorige week thuis verloren van De Bataven, dus wilde niet weer met lege handen staan. Columbia daarentegen wilde de goede start, die vorige week uit tegen Voorwaarts was ingezet, nu op eigen veld voorzetten. Kortom, alle ingrediënten voor een interessante wedstrijd.

Het weer werkte al niet mee, regelmatig daalden er flinke plensbuien neer op de acteurs op het veld en op de toeschouwers, die geen overdekte plaats hadden uitgezocht. En helaas ook het niveau van het gebodene van de twee teams liet te wensen over. Veel rommelig combinatiespel, weinig samenhang en niet veel echte, uitgespeelde kansen, ondanks dat FC Winterswijk al na 5 minuten de score opende. De Columbia-verdediging kreeg de bal niet goed weg en uit een voorzet kon de spits van de gasten met het hoofd scoren: 0-1.

De thuisclub kreeg hierna iets meer overwicht en scoorde ook, toen Dylan de Bruin in de 22e minuut een voorzet van rechts inschoot, maar helaas hield de (neutrale) assistent langs de lijn zijn vlag omhoog en zo ging het feest niet door. Vlak daarna nog een grote kans, toen Danny Koorevaar een vrije schop van net buiten het stafschopgebied door de Winterswijkse keeper gestopt zag worden. Na ruim een half uur moest Dylan de Bruin geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Mike Cyubahiro. Voordat het rustsignaal klonk, kreeg Columbia uit een scrimmage nog een goede kans, maar de bal ging net voorlangs. Zo bleef de stand op 0-1 staan bij de rust,

Na de hervatting moesten de geelzwarten uit een ander vaatje tappen om nog iets aan deze wedstrijd over te houden. Jop van der Linden schoot een vrije schop van 30 meter rechtstreeks op het doel, maar de keeper redde. Met Leon de Bok erbij in de voorhoede, hij werd gewisseld voor rechtsbank Amro Abbas, kwam er meer stootkracht voorin. Columbia drong wat meer aan, maar nog steeds zonder resultaat. Bovendien kwamen de bezoekers er ook af en toe gevaarlijk uit. In de 81e minuut viel dan eindelijk de langverwachte gelijkmaker, Leon de Bok scoorde uit een voorzet van rechts (1-1).
Er volgde een spannende slotfase op De Winkewijert. De goed ingevallen Leon de Bok kreeg nog 2 kansen, die echter allebei juist over het doel gingen. Het slotakoord was voor de mee naar voren gekomen Jop van der Linden, maar helaas ging ook zijn inzet naast.

Zo werd het tenslotte 1-1, in principe was dit wel de juiste verhouding over de gehele wedstrijd gezien, maar Columbia had graag vlak voor tijd nog een keer gescoord. Door dit gelijkspel staat Columbia op een verdienstelijke 4e plaats.

Foto’s van de wedstrijd door Sandra van Dam

De volgende wedstrijd is op zondag 10 oktober a.s. om 14:00 uur. Columbia speelt dan een uitwedstrijd bij Dalfsen, Sportpark Gerner, Haersolteweg 10, 7722 SE Dalfsen.