Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Winst in uitwedstrijd bij Heino: 1-2

Columbia heeft een uitstekende prestatie geleverd door de uitwedstrijd in Heino in winst om te zetten. De geelzwarten komen in de 1e klasse veel nieuwe clubs tegen, maar af en toe treffen we een oude bekende. Heino en Columbia hebben in het verleden regelmatig bij elkaar in de competitie gezeten, al was de laatste ontmoeting al weer tien jaar geleden.

De wedstrijd begon met een oponthoud, omdat één van de assistenten van het arbitrale trio niet op tijd was. Er werd een kwartier later begonnen.
De eerste helft was grotendeels gelijk opgaand, beide teams probeerden waar mogelijk de aanval te zoeken en zo ontspon zich een wedstrijd, die het aanzien waard was. Het lekkere zonnetje dat over Sportpark De Kampen scheen, droeg hier natuurlijk ook aan bij. De eerste kans was voor de thuisclub, maar het schot wordt van de lijn gekopt door een Columbia-verdediger. Toch was het Columbia dat op voorsprong kwam. Mike Cyubahiro en Joey Koopman maakten na een kwartier gebruik van een misverstand in de Heino-verdediging en good old Joey rondde prima af: 0-1. Wat een manier om je rentree te vieren! Hierna hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, ondanks enkele kansjes werd er voor rust niet meer gescoord.

Na de hervatting begon Heino fanatiek en kwam het Columbia-doel onder druk te staan. Dit resulteerde in de 51e minuut in de zwaar betwiste gelijkmaker. In een scrimmage voor het doel werd de bal tussen een woud van benen op doel geschoten en weer weggewerkt. De assistent meende vanaf de zijlijn te hebben kunnen zien dat de bal over de lijn was geweest. Helaas is er geen VAR in het amateurvoetbal en werd het doelpunt ondanks felle protesten van Columbia-kant toegekend door de scheidsrechter (1-1).
Columbia voelde zich zwaar benadeeld en begon de aanval te zoeken. Maar de tegenstoten van de in het groen gestoken thuisclub bleven ook gevaarlijk.
Toch kwam er een winnaar: In de 81e minuut kreeg Columbia een hoekschop vanaf de rechterkant, deze werd voor het doel gebracht, waar Stefan Derksen de 1-2 aantekende. Zo kwam alles toch nog goed en behaalden onze jongens een verdiende overwinning. Columbia is door dit resultaat een plaats gestegen op de ranglijst en staat nu 8e.

De komende week staan er 2 thuiswedstrijden gepland op Sportpark De Winkewijert. Donderdagavond 3 maart om 19:30 uur de inhaalwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen, zondagmiddag 6 maart om 14:00 uur tegen TVC ’28 uit Tubbergen. Kom ons 1e elftal aanmoedigen bij deze wedstrijden! We rekenen op veel publiek.