Wedstrijdverslag

Columbia 2 verslaat ook Leones 2 en is klaar voor derby

Op zondag 30 oktober 2022 stond voor Columbia 2 de verre uitwedstrijd tegen Leones 2 uit Beneden-Leeuwen op het programma. Op een ongebruikelijk tijdstip van 14.00 uur werd er afgetrapt.

Leones was in een gelijk opgaande eerste helft al eerste gevaarlijk. Een grote kop kans werd niet benut. Het was Columbia wat net zoals de afgelopen wedstrijden weer als eerste het netje wist te vinden. Na een half uur spelen wist Aron met een prachtig schot in de kruising de openingstreffer te maken. Vlak voor rust werd het 0-2. Een bal werd met de hand van de lijn gehaald en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven aan Columbia. Erik schoot deze bal feilloos binnen (0-2). Een lekker moment zo vlak voor rust. Ruststand 0-2.

Na rust probeerde Leones goed uit de kleedkamer te komen. Er werd druk gezet op de Columbianen en zo probeerde de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen. Columbia gaf gelukkig weinig weg en scoorde op een heerlijk moment de 0-3. Halverwege de tweede helft wist invaller Michael de bal binnen te tikken. Hierna ging Columbia opzoek naar meer en kreeg dat ook. Bahman scoorde met een hard schot onderkant lat de 0-4 en Erik scoorde met zijn tweede goal van de middag de 0-5. Net zoals de vorige wedstrijd haalde de tegenstander het einde van de wedstrijd niet met 11 man. Een snoei harde tackle op Aron werd terecht bestraft met rood. Vlak voor tijd maakte Leones nog een eretreffer en zo eindigde de wedstrijd in een 1-5 overwinning voor Columbia.

De goede start van de competitie is voortgezet met drie punten en zo blijft Columbia 2 ongeslagen en koploper. Volgende week staat de stadsderby tegen Robur et Velocitas 2 op het programma. Op De Winkewijert wordt er om 10.30 afgetrapt. Een belangrijke wedstrijd tussen de koploper en de nummer drie. Kom de mannen aanmoedigen!