Op deze mooie zonnige dag vertrokken we om 10.15 uur richting doesburg,bij aankomst werden we prima opgevangen door een vriendelijke mevrouw en werd ons de kleedkamer aangewezen.
Onze leider liep nog even mee met deze dame voor een lekker bakkie koffie dat ons als begeleiding werd aangeboden.

De spelers waren allemaal al in de kleedkamer en bij binnenkomst van ons zat het overgrote deel al bijna helemaal klaar in ons mooie geel/zwarte teneu.
Nadat ook de laaste zover waren,bespraken we de manier van spelen en de punten waarin we moeten verbeteren om ons spel beter te kunnen maken.
Belangrijke aspecten hierin zijn dat spelers meer vanuit hun zelf moeten proberen te brengen en een betere coaching moeten hanteren,denk hierbij aan het meegeven van een boodschap als je de bal inspeelt,maar ook de beweging/aanspeelbaarheid zal naar een iets hoger leven moeten.
Na de bespreking en ook het aanhoren vd spelersinbreng gingen we het veld op voor de warming up.
Deze verliep op een nog iet wat nat kunstgrasveld soepel en gedreven we werkten een fantastische warming up af met kaatsoefeningen,positie spellen en afwerkoefeningen.
De tijd was inmiddels op een paar minuten voor 12 gekomen en kwamen we bij elkaar om ons klaar te maken voor het 1ste fluitsignaal,echter kwam op dat moment de scheids bij ons met de mededeling dat de wedstrijd 10 min tot een kwartier uitgesteld zal worden ivm een serieuze blessure van hun keeper.
De club doesburg is geen enorme club die in elke categorie een hoop teams heeft dus werd hun keeper vd 15-1 opgetrommeld.
Wij als begeleiding hebben dit sportief op ons genomen en ook de spelers vonden het prima.
We wensen hun keeper een spoedig herstel.

Eenmaal zover rond 12.15 uur klonk dan het 1ste fluitsignaal en was de grasmat droger en droger aan het worden met als gevolg dat het erg stroperig en stroef werd.
Die stroperigheid van het veld kwam ons spel en dat van de tegenstander niet ten goede en zag het er allemaal erg rommelig en ongecontroleerd uit.
We hielden de bal hoog ipv uit de controle te gaan voetballen.

In de 3de minuut viel de bal plots achter hun verdediging en reageerde onze spits erg scherp en maakte direct gebruik vd situatie en stevende met zijn snelheid recht op de keeper af met even een korte snelle blik werd de keeper netjes en bekeken gepasseerd en schoof hij de bal prima langs de keeper 0-1 voor.

Na deze goal hoopten we dat we wat meer vanuit de rust en controle ,ouden gaan spelen maar het spel bleef van beide kanten rommelig en speelde zich vooral af tussen de beide 16 metergebieden.
Met wat mogelijkheden voor beide teams werd het spel er maar niet beter op,wel hadden wij kwa balbezit het voordeel en waren we de iets betere.

Na 20 min voetbal kwam de bal bij onze linksbuiten terecht en via een stuit in de bal verschalkte hij op prachtige wijze de keeper van doesburg door de bal met zijn linkerbeen feilloos over de keeper in het doel te werken 0-2.
Vanaf de kant nog geprobeerd om de rust in de ploeg te krijgen om zo beter in ons spel te komen,maar helaas bleef het rommelig en slordig.
Kort voor rust in de 29ste minuut kregen we een corner en deze werd netjes op de 11 meter gelegd waarop onze nummer 10 met de juiste timing van inlopen en een bekeken schot de bal laag in de hoek prikte,mooi en bekeken goal 0-3.
We zaten kwa stand dus op rozen.

In de rust,

In de kleedkamer namen we even rustig wat te drinken en lieten we de spelers even net elkaar hun bevindingen onderling uitpraten,toen dit gebeurt was was het de beurt aan ons om ons zegje te doen.
We kwamen met goede argumenten en vonden elkaar goed in onze meningen,waarop we met een goed gevoel de 2de helft in konden.

2de helft,

Helaas begon de 2de helft totaal niet zoals we hadden afgesproken en had doesburg hun formatie wat aangepast waardoor hun de druk op ons wat opvoerde,en doordat dat ons wat overrompelde waren we het enige tijd even behoorlijk kwijt en kwam doesburg in de 33ste minuut op 1-3.
Wij probeerden het een en ander vanaf de kant recht te zetten door de boel weer op scherp te zetten maar voor dat dit kwartje ook bij de spelers viel lag in de 35ste minuut de 2-3 erin,wat overigens wel een zuivere buitenspelgoal was,onze grensrechter vlagde ervoor maar werd niet gezien en dus ook niet gefloten en raakten we lichtelijk in paniek,want het zal toch niet dat we een 0-3 voorsprong in een paar minuten tijd uit handen gaan geven?
Gelukkig herpakken we ons op tijd en werd het spelbeeld weer net zoals voor rust rommelig en vanuit de chaos ipv uit de controle.
Lang werd er niet gescoord totdat we via wat goede passes (dus vanuit de controle) onze nummer 10 in stelling brachten en hij met een beken schot in de 56 ste minuut de 2-4 op het bord zette.
Deze goal bracht doesburg wat van slag en er even niet uitkwam.
In de 58ste minuut kregen we een corner en ook deze werd prima zo rond de 11 meter strak en zorgvuldig door onze in de 2de helft goed spelende rechtsbuiten neergelegd,waarop onze nummer 10 met een prima getimde sprong boven iedereen uit kwam en snoeihard de bal binnen knikte met een rode plek op het voorhoofd tot gevolg.
Hiermee brachten we de stand op 2-5 en was de winst binnen.
Echter speelden we toch nog wel een tijdje door en kwam doesburg er nog een aantal keer gevaarlijk uit,wat door een misverstand door onze verder prima spelende keeper en laatste man de 3-5 nog op het bord bracht.
De tijd zat er na deze goal op maar we voetbalden nog altijd,maar na 36 minuten voetbal blies de scheids voor de laatste keer die middag op zijn fluitje en namen we de volle buit mee naar de winkewijert in Apeldoorn.

Met 12 punten uit 4 wedstrijden en een uitstekend doelsaldo van 26 voor en 5 tegen (+21),
Kan en mogen we het dinsdag uit tegen angerlo 13-1 niet meer weggeven en zullen wij ons als groepswinnaar plaatsen voor de volgende ronde.