Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia kansloos tegen MASV: 1-3

In de 3e competitiewedstrijd was Columbia de gastheer van MASV uit Arnhem. Na een gelijkspel en een nederlaag zou een overwinning nu goed uitkomen om niet onderin de ranglijst te blijven hangen. Vooral met de versterkte degradatie dit seizoen is het zaak om zo snel mogelijk in de veilige middenmoot te belanden.

De goede hoop van de geelzwarten was echter al snel in de wedstrijd aan diggelen. Nog net binnen 10 minuten stond er al een achterstand op het bord: 0-1 door een doelpunt van spits Youri Roseboom, die al eerste divisie ervaring opdeed bij FC Eindhoven. Nog niet bijgekomen van de vroege tegenvaller lag de 2e goal al in het Columbia-doel. In de 13e minuut kopte het 18-jarige talent Andy Visser, die in de belangstelling van Vitesse staat, de 0-2 achter Mike Koldenhof. De gasten uit Arnhem-Zuid hielden de controle over de wedstrijd, mede omdat Columbia opnieuw moeite had om tot goed opgezette aanvallen te komen. Met een 0-2 achterstand zochten de supporters het clubhuis op om van een consumptie te genieten.

Natuurlijk zijn er in de rust goede afspraken gemaakt om in de 2e helft beter voor de dag te komen, maar na 3 minuten konden de plannen de prullenbak in. MASV kreeg een vrije schop net buiten de zestien, die door Fedde Venema feilloos over de muur in de bovenhoek werd geprikt, een prachtig doelpunt (0-3). Columbia voerde enkele wissels uit, maar had de hulp van de tegenstander nodig om te scoren. Invaller Hamza Ettajiri was zo ongelukkig om na 70 minuten de bal door een kets bij het uitverdedigen keihard en onhoudbaar achter zijn eigen doelman te deponeren (1-3). Helaas kon Columbia er in de laatste 20 minuten geen spannende wedstrijd meer van maken en werd deze pot kansloos verloren.

Volgende week zondag is er een nieuwe kans om de eerste overwinning te behalen. Dat zal dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd bij Leones. De aanvang is om 14:00 uur op Sportpark Het Zijvond, De Peel 6, 6658 DJ Beneden-Leeuwen.