Jeugdnieuws,  Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 08-1 KAMPIOEN!!! 08-10-2022

Vandaag stond het duel der duels op het programma. Tegenstander was FC Zutphen. Van te voren was de missie duidelijk. Zelf winnen en bij een goed resultaat op de andere velden in ons voordeel zouden de geel/zwarte tijgers het kampioenschap behalen in de 2e klasse. Al vroeg werd er verzameld door de spelers aan de winkewijert inclusief de fanatieke supporters die de tijgers week in week uit fanatiek aanmoedigen. De buschauffeur van de spelersbus had geen rekening gehouden met wegwerkzaamheden waardoor er met een kleine vertraging aangevangen kon worden in Zutphen.

Vanaf de 1e minuut was de gretigheid te zien van de tijgers en het klasse verschil enorm. In de 3e minuut raakte de scheidsrechter geblesseerd waarna de 4e man Frank Nijhuis de leiding over nam. Al snel werd het klasseverschil duidelijk en dat werd om gezet in doelpunten. De 1-0 2-0 en 3-0 lagen er snel in. In de pauze werd er flink gewisseld. Ondanks dat er genoeg kansen waren duurde het even voordat de 4-0 en 5-0 er in lagen. Tot op dat moment hadden onze keepers ( elke 10 minuten een andere tijger op de goal) welgeteld 0 ballen gehad. Na de 5-0 kreeg onze keeper zowaar een bal maar deze werd vakkundig gestopt. De technische staf zag dat door het extreem grote krachtsverschil het moeilijk was om het goede spel van de laatste weken door te zetten. Daarom was de doelstelling voor vandaag om iedereen een doelpunt te laten scoren. En ik kan u als trouwe lezers alvast verklappen dat deze doelstelling behaald is. Met de rust stond het 6-0. Waar wel geprobeerd werd in de 2e helft om te combineren met elkaar bleef dit lastig aangezien het speelveld goed klein gehouden werd door Zutphen. Toch wisten de tijgers er nog een aantal keer door te komen. Met nog 10 minuten op de klok kreeg De technische staf een strenge vermaning van de uitmuntend fluitende Frank Nijhuis en kregen een verbod om nog verder te coachen. Ook door het grote krachtsverschil haalden columbia er een speler extra uit. Toch werd de score nog opgevoerd naar 12-0. Daar was het laatste fluitsignaal.

Nu kon het langewachten beginnen. Naar veel bellen appen en op zijn Dirks SMSen kwam dan het verlossende woord eruit in de kleedkamer. Op de andere velden waren punten laten liggen. COLUMBIA 08-1 KAMPIOEN!!!!!! Het feest barstte los. De jongens kregen een mooie medaille en een shirt waardoor iedereen kon zien dat dit team kampioen geworden was. Er werd flink gefeest. Dit kampioenschap hebben jullie als collectief behaald. Er is de gehele competitie gewerkt voor elkaar. Keihard getraind en vooral heel veel plezier gemaakt. De taken werden goed uitgevoerd. En in deze groep zit nog een hele hoop potentie en doorgroei mogelijkheden waar de technische staf met jullie flink mee aan het werk gaat. Mochten jullie als lezers last hebben van geluidsoverlast dan kunnen jullie er vanuit gaan dat het de feestende tijgers zijn. Want het feest zal tot in de laatste uurtjes doorgaan en de ranja zal nog flink gaan vloeien.

Ik als razende reporter en mijn surrogaat razende reporter hebben deze competitie van jullie genoten. Wij vonden het een eer om van jullie wedstrijden verslaglegging te mogen doen. Na een flink gesprek met de directie hebben wij ons zin gekregen. Tot de zomer van 2023 hebben wij sowieso het voor elkaar gekregen om wekelijks verslaglegging te mogen doen van jullie.
Mannen volgende week nog een oefenwedstrijd tegen vios vaassen en dan een weekje rust. Kunnen de benen weer worden opgeladen voor een nieuwe competitie.

Met vriendelijke groet
De razende reporter

Deel deze pagina via: