SC Klarenbeek JO8-2 vs Columbia JO8-4 / 18-03-2023

Dit weekend stond Sportpark de Pauw in Klarenbeek op het programma. Voor onze jongens wederom een nieuwe tegenstander. Wij hebben de ogen uitgekeken op dit mooie sportcomplex, waar wij super ontvangen zijn.

Na de cursus voor trainers bij Columbia, over de Wiel Coerver methode, waren Wilco en Michel extra gespannen vandaag. Want met zo’n vers diploma op zak, wordt er natuurlijk ook wat extra van je verwacht ;-).

Na het pak sneeuw van vorige week hadden de boys nog wat in te halen qua doelpunten en speelminuten. Er werd dan ook scherp getraind deze week en de jongens keken uit naar de wedstrijd van zaterdag. Hoe zou zich dat ik de wedstrijd vertalen?

Warming-up

In de kleedkamer hebben we eerst afspraken met elkaar gemaakt en de aanvoerders van vandaag bekend gemaakt.

Afspraken voor deze wedstrijd:

Win tenminste 1x een duel.
Heb veel plezier samen als team.

Op het kunstgras werd heerlijk ingetrapt. De passing verliep strak en de ballen werden goed hard ingespeeld. De koppies stonden goed en de concentratie was er.

Beter kunnen we niet aan de wedstrijd beginnen.

Fase 1

Als uitspelende ploeg mochten wij de aftrap voor onze rekening nemen. Als getraind, stonden onze links- en rechtsbuiten op scherp. Met als doel hoog druk te zetten en de tegenstander direct vast te zetten op de eigen helft. Ook de rest van het team sloot snel bij. Het stond meteen goed, wat knap jongens!

We hadden maar 1 minuut nodig vandaag om het net te vinden. Bam 0-1!!!

Woensdag hebben we ook veel geoefend op het opkomen langs de zijlijn en dat was te zien. Rush na rush, gevolgd met een snoeiharde voorzet…. Het duurde dan ook niet lang voordat we op 0-4 stonden.

Door te blijven drukken op de helft van de tegenstander bleven we kansen creëren. Een bal op de lat, een hard schot op de paal. Waarna toch ook de 0-5 en de 0-6 hard werden binnengeschoten. Het spelplezier knalde er vanaf.

Fase 2

Na de eerste tien minuten spraken we af om niet te verslappen. Maar dat is natuurlijk best lastig met een 0-6 voorsprong. Toch bleven onze toppers overspelen en gingen de ballen rakelings langs de doelpalen.

Onze stoere keeper zag opeens op links een mannetje vrijstaan en aarzelde geen moment, hervatte het spel zo snel dat onze snelle linksbuiten de achterlijn kon halen. Een voorzet, onze rechtsbuiten die zijn kans zag en de bal die hard binnen werd gepoeierd (0-7).

We begonnen hierna even te verslappen en Klarenbeek wist hier gelijk gebruik van te maken, door die vervelende nul van het scorebord te halen. De achterhoede keek elkaar aan en het was duidelijk dat dit ook het laatste doelpunt zou worden voor de tegenstander.

Fase 3

Na een flinke kan ranja begonnen we aan de 2e helft. Enkele verschuivingen in het team, waardoor onze buitenspelers in de verdediging mochten. Want tja, in zo’n wedstrijd als vandaag wil iedereen zijn goaltje meepikken. Die kans grepen onze kanjers stuk voor stuk. De keeper van Klarenbeek pakte nog een paar beste ballen, maar de score liep verder op in het voordeel van geel/zwart. Met 4 prachtige treffers sloten we deze fase af met 1-11.

Fase 4

Hoe verleidelijk ook, maar ook in de slotfase hebben we de nadruk gelegd op het overspelen.

Voetballend over de middenlijn, ballen over links en rechts en zelfs een halve volley hard op de goal. Er werd met veel lef en durf gespeeld. De 1-op-1 duels werden opgezocht en de duels op het middenveld gewonnen. Onze kanjers gaven geen kans meer weg!

Eindstand die we mochten noteren 1-16.

Trots

Wij zijn als trainers zo trots als een Pauw! Trots dat wij voor zo’n leuke vereniging, zo’n fantastische leuke groep spelers mogen trainen.

Iedere wedstrijd zien we weer vooruitgang. Op naar fase 4 van de competitie, JO8-4 is ready!!!

Wedstrijd in getal

Deze wedstrijd telde in totaal 6 verschillende doelpuntenmakers, 2 geweldige keepers, 9 geweldige Columbianen, 25 bakken koffie, lawaai van de supporters gelijk aan 100 man publiek, 2 aanvoerders, 1 mascotte, 2 beretrotse trainers en 8 van de 9 gescoorde penalty’s.