Wedstrijdverslag

Columbia 2 volgend seizoen opnieuw 1e klasse!

Op zondag 22 mei 2022 stond voor Columbia 2 de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter SP Lochem 2. Bij winst voor de Columbianen en een gelijkspel of nederlaag voor Avanti W. 2 was handhaving in de reserve 1e klasse definitief een feit. De aftrap in Lochem was om 11:45 uur.

Op een zonovergoten Sportpark De Elze kwam Columbia goed uit de startblokken. Columbia probeerde voetballend de aanval te zoeken en Lochem had hier in de eerste helft totaal geen antwoord op. De openingstreffer viel dan ook aan de kant van de Columbia. Na een voetballende combinatie op de rand van de zestien kwam Erik er doorheen en hij wist met een mooi schot het netje te vinden (0-1). Columbia bleef hierna de betere partij en zo werd er gezocht naar meer doelpunten. Vlak voor rust verdubbelde Columbia de scoren. Ayman van de O19-1 wist met een mooi afstandsschot de 0-2 te maken. Een zeer knappe prestatie in z’n belangrijke wedstrijd. Ruststand 0-2.

Na rust liet Lochem zich eindelijke een beetje zien. De thuisploeg gaf meer strijd en ging zo opzoek naar een treffer. Het werd meer een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij het mooie voetbal soms ver te zoeken was. Gelukkig werd het na een mooie actie van Bahman 0-3 en leek de wedstrijd wel gespeeld. Dit nam Columbia toch wel iets te letterlijk en vrij snel werd via een corner de 1-3 binnengeschoten. Lochem terug in de wedstrijd en het ging zo opzoek naar meer. In tegenstelling tot de eerste helft kwam juist Columbia er niet meer uit en werd Lochem steeds gevaarlijker. Vlak voor tijd viel via een mooie combinatie ook nog de 2-3 binnen en werd het in de slotfase nog even erg spannend. Lochem leek zelfs op gelijke hoogte te komen, maar door gevaarlijkspel keurde de scheidsrechter de 3-3 af. Columbia hield hierna stand en sleepte zo de hele belangrijke drie punten binnen. Eindstand 2-3!

Door de overwinning van Columbia 2 en het gelijke spel van Avant W. 2 (1-1 tegen AZC 2) speelt Columbia 2 zich twee wedstrijden voor het einde van de competitie definitief veilig! Volgend jaar opnieuw aanwezig in de reserve 1e klasse! Een knappe prestatie. Volgende week de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen WVV’34 2 uit Hengevelde. Aftrap 10:00 uur.