Wedstrijdverslag Columbia 08-1 van 24 september

Vandaag stond de uitwedstrijd van de strijders van Columbia tegen Albatross op het programma. Om 08:00 uur werd er verzameld aan de winkewijert om gezamenlijk op de fiets!!!!! naar Albatross te gaan. Dit was een gezellige tocht waarbij de ouders en tijgers zich amuseerde.

Tijdens de warming up spatte de gretigheid er van en waren de tijgers tot op het bot gemotiveerd om de 3 punten mee te nemen naar de winkewijert. De opdrachten voor deze wedstrijd waren overspelen naar elkaar, vrij lopen en vooral plezier hebben op het veld. Ondanks dat er goed gevoetbald werd was het Albatross door 2 onoplettendheidjes achterin in staat om voor de eerste pauze 2-0 voor te komen. Een kleine wisseling was noodzakelijk door de technische staf. Deze wisseling bracht direct resultaat. De aansluitingstreffer was een feit en dik verdiend. Hierna was Columbia heer en meester op het veld en creëerde kans op kans. Echter bij een zeldzame uitbraak wist Albatross wel het net te vinden. 3-1. Columbia bleef drukken en die goal moest dan ook komen, echter vond de scheidsrechter de druk zo groot worden van de tijgers en hij een sanitaire stop moest maken dat hij veel te vroeg af floot. 3-1 achterstand maar de jongens hadden het vertrouwen dat er niet verloren hoefde te worden gezien het prachtige samenspel. Wat de scheidsrechter tijdens zijn sanitaire stop heeft gehad geen idee maar in de 2e helft speelde Columbia niet alleen tegen de leeftijdsgenoten van Albatross maar ook tegen de leidsman. De tijgers konden niets meer goed doen volgens deze man tot soms hoge frustraties en ergernis van de technische staf en het aanwezige publiek. Toch bleven de jongens gedisciplineerd de aanval zoeken en creëerde kans op kans. Maar het leek wel of die bal er niet in gewoon niet in wilde. Achterin stond het als een blok beton en Albatross kwam zelden tot de goal van Columbia en als ze er kwamen hield onze sluitpost zich goed staande. Pauze.

Nog 10 minuten. De verdediging kreeg de opdracht om de bal snel naar voren te brengen. Bij de eerste beste keer was het dan ook direct raak. 3-2. Vervolgens kreeg de scheidsrechter wederom een hoofdrol. Hij wilde Albatross een strafschop geven. Echter werd hij door de VAR naar de zijkant geroepen en kwam hierdoor terug op zijn beslissing. Hij maakte er maar een corner van. Niemand snapte deze beslissing. Maar Columbia liet zich niet uit het veld slaan. En eigenlijk was de 3-3 kenmerkend voor dit seizoen tot nu toe. Mooie opbouw over de linkerkant waarbij goed gekeken werd wie er vrij stond. Een prachtige voorzet kwam er waarna deze koelbloedig tegen de touwen ging. Columbia bleef drukken en wilde meer. Met nog ruim 3 minuten te gaan stormde Columbia met 4 man richting de goal van de tegenpartij. Alleen de keeper stond er nog. Nog voordat er ook maar een poging gedaan werd vond de scheidsrechter het nodig om af te fluiten. 3-3 waarbij jullie jongens dit mogen zien als een overwinning want jullie speelde tegen meer dan alleen jullie leeftijdsgenoten. Er zat in tegenstelling tot andere wedstrijden geen moment van zwakte in. 40 minuten werd er goed en gedisciplineerd gevoetbald. Laten we het er maar op houden dat de scheidsrechter zijn dag niet had. Volgende week komt Brummen naar de winkewijert en ik ben ook weer van de partij. Die 3 punten blijven bij ons.