Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

TVC ’28 en Columbia zijn in evenwicht: 1-1

Het is nog maar kort geleden, op donderdagavond 15 april jl., dat TVC ’28 en Columbia tegenover elkaar stonden in Apeldoorn. Deze inhaalwedstrijd werd door Columbia met 2-1 gewonnen. Op zondagmiddag 8 mei werd alweer de terugwedstrijd in Tubbergen gespeeld. Nu eindigde de in een gelijkspel: 1-1.

Op een zonovergoten sportpark De Groate Moat was het al snel raak. Al in de beginminuut viel het eerste doelpunt. Uit de eerste aanval van de thuisclub kreeg de Columbia-verdediging de bal niet goed weg en veroverde Mart Groothuis het leder en drukte direkt af: 1-0. Het duurde een kwartier voordat de geelzwarten deze schrik te boven waren en weer wat meer spelaandeel kregen. Een goede kans voor Mike de Beer werd door de keeper gestopt, maar aan de andere kant kwam ook TVC ’28 een paar keer gevaarlijk door.
In de laatste minuut voor rust werd er rechts aan de zijkant van het strafschopgebied een overtreding gemaakt, vrije schop voor Columbia. De bal werd voorgezet en voor het doel kon Joey Koopman afronden. Zo gingen we met 1-1 de rust in.

In de 2e helft werd het spelpeil er niet beter op, maar beide teams hielden elkaar in evenwicht door afwisselend kansen bij de keeper of net over het doel te zien stranden. De wedstrijd sukkelde voort en pas in het laatste kwartier kwam er weer meer aktie. TVC’28 raakte de onderkant van de lat en voor Columbia schoot Leon de Bok de bal via de bovenkant van de lat over. Uiteindelijk moesten de beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.
Gezien de veldverhouding, de thuisclub had de 1e helft iets meer aandeel en Columbia speelde een sterke 2e helft, was dit wel de juiste uitslag.

Foto’s Sandra van Dam

De komende week zijn er twee competitieprogramma’s: op donderdagavond 12 mei en op zondag 15 mei.
Columbia speelt donderdagavond om 20:00 uur thuis tegen De Bataven,
op zondagmiddag om 14:00 uur wacht er een uitwedstrijd bij BVC ’12 op Sportpark ’t Groothuis, Alde Weteringweg 1, 6573 AZ Beek-Ubbergen.

Opstelling van Columbia tegen TVC ‘28:

Leroy de Boer, Levi Opdam, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Joey Koopman (78. Edilson Coelho), Saied Smakolli, Maikel Lange (84. Amro Abbas), Mike de Beer (46. Mike Cyubahiro) en Leon de Bok.

Deel deze pagina via: