Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Paal en lat staan overwinning in de weg

Het seizoen 2022-2023 is begonnen en Columbia kreeg de eerste wedstrijd thuis bezoek van het Huissense RKHVV, door veel kenners gezien als één van de sterkere ploegen uit de eerste klasse D.

De eerste helft liet leuk voetbal zien zonder dat er gescoord werd. RKHVV legde verzorgd spel op de mat en Columbia beantwoordde met een goede teamgeest en inzet. Er kwamen weinig echte kansen en zo gingen we met een dubbelblanke stand aan de thee.

Na de rust zagen we een thuisclub, die gelijk aanvallend begon en veel kansen creëerde, de eerste tien minuten leverde 5 goede kansen op voor Columbia, maar de bal trof de lat, de paal of werd van de doellijn gehaald.
In de 56e minuut was het dan eindelijk raak, toen een schot van Jamarro Diks doel trof (1-0). De geelzwarten hielden hierna een overwicht, o.a. een kans van Jamarro ging maar net voorlangs. De gasten kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit. Toch maakte Columbia de 2-0 via een keihard schot van Jamarro in de 74e minuut. Lang duurde de vreugde echter niet, want een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. RKHVV wist via Mink Bugter de 2-1 te scoren. Vanaf dat moment kantelde het spelbeeld en rook de Huissense ploeg een kans op meer. Columbia werd in de verdediging gedrongen en moest in de 84e minuut capituleren. Nick Stienstra tikte de bal vlakbij de paal binnen: 2-2. Toch was het slotakkoord voor Columbia, maar opnieuw de onderkant van de lat, stond succes in de weg bij een inzet van Sirat Sahebzadah. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een gelijkspel, maar met iets meer geluk, vooral vlak na rust, had er meer ingezeten.

De volgende wedstrijd is opnieuw op Sportpark de Voorwaarts tegen WSV.
Na de wedstrijden de afgelopen weken voor de Apeldoorn Cup en de beker, is het nu voor de competitie. De derby wordt gespeeld op ZATERDAGAVOND
1 OKTOBER, AANVANG 19:00 UUR.