Wedstrijdverslag

Columbia 2 onderuit tegen AZC 2

Na twee weken vrij, stond voor Columbia 2 op 24 april 2022 de uitwedstrijd tegen AZC 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Bij winst kan Columbia omhoog kijken op de ranglijst en bij verlies blijft Columbia op de 9e plek hangen. De aftrap in Zutphen was om 11:00 uur.

Columbia werd in het eerste kwartier van de wedstrijd onder druk gezet, waarin AZC opzoek was naar de openingstreffer. Echte kansen werden er niet gecreëerd en zo kwam Columbia geleidelijk beter in de wedstrijd. Het lukte Columbia zelfs om op voorsprong te komen. Een gelukkige voorzet van Rik werd door Philip binnen gelopen (0-1). Een mooie opsteker voor Columbia 2 in een belangrijke wedstrijd. De wedstrijd ging tot de rust gelijkwaardig verder, waarbij beide teams moeite hadden om echt gevaarlijk te worden. AZC kwam nog wel dicht bij de gelijkmaker door een mooi schot op de lat. Ruststand 0-1.

Na rust waren de verhoudingen totaal anders. AZC begon opnieuw sterk en het had nu minder moeite om kansen te creëren. Deze kansen werden nu ook afgemaakt en Columbia had hier helemaal geen antwoord meer op. Uit een hoekschop werd het 1-1 en hierna was de ban gebroken. Niet veel later viel ook de 2-1 en zo was de goede voorsprong uit de eerste helft snel weggevaagd. Columbia had zoals gezegd in de tweede helft hier geen antwoord op en AZC ging goed verder om de scoren uit te breiden. De scoren liep in de tweede helft nog uit tot 4-1. Echte kansen kreeg Columbia niet meer en zo werd de wedstrijd vooral in de tweede helft weggegeven. Eindstand 4-1.

Een ontzettend vervelende nederlaag voor Columbia 2. Een 9e plaats lijkt op dit moment het hoogst haalbare. Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma. Dan speelt Columbia 2 de derby op De Winkewijert tegen Robur et Velocitas 2. Tot zondag!