Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia beloont zichzelf niet: 1-1 - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Voor de 2e bekerwedstrijd in de poule stond er een uitwedstrijd gepland bij FC Horst, een volledig onbekende voor Columbia, spelend in de 2e klasse G van het zaterdagvoetbal.

In het eerste kwartier werd Columbia teruggedrongen op eigen helft, de thuisclub begon enthousiast aan de wedstrijd en kreeg enkele kansen. In de 25e minuut werd er ook gescoord. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Columbia werd de bal enkele keren ingeschoten en uiteindelijk belandde de bal ook in het doel. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af. Hierna kwamen de geelzwarten iets beter in het spel en konden zelf ook tot aanvallen komen. Enkele kansen werden niet benut, o.a. een vrije schop iets buiten de 16 van Jop, de bal ging rakelings naast het doel. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de 2e helft was het al snel 1-0 voor FC Horst, uit een voorzet werd de bal ingekopt, maar kon nog worden gered door Yoel. Het schot in de rebound trof echter wel doel. Lang duurde de voorsprong van de thuisclub niet, want een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Uit een voorzet van de rechterkant scoorde Jamarro met het hoofd (1-1).
Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Columbia steeds meer de overhand.
Men toonde zich helaas ook een meester in het missen van kansen. Veel gevaarlijke situaties voor het doel van FC Horst, maar vooral hun doelman speelde een hoofdrol. Enkele vrije schoppen, waarvoor Jop en Danny steeds naar voren kwamen, zorgden voor gevaar, maar gescoord werd er niet.
Conclusie: Columbia was na rust duidelijk de betere ploeg, maar deed zichzelf tekort door niet vaker te scoren. Zo bleef de stand steken op 1-1.

De andere wedstrijd in onze poule tussen DCS en Bennekom eindigde in 0-2.
De stand is nu: 1. Bennekom 2-6; 2. Columbia 2-4; 3. FC Horst 2-1; 4. DCS
2-0. De eerste twee clubs uit de eindstand na 3 wedstrijden gaan door naar de volgende ronde.
Volgend weekeinde zijn de laatste poulewedstrijden: DCS-FC Horst en Bennekom-Columbia.

De uitwedstrijd van Columbia bij Bennekom wordt volgende week zaterdag 18 september om 17:00 uur gespeeld op Sportpark De Eikelhof, Achterstraat 11, 6721 VM Bennekom.