Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Te ruim bemeten extra tijd nekt Columbia

Columbia speelde op 2e Paasdag een goede wedstrijd tegen de aanstaande kampioen Rohda Raalte. Op het zonovergoten Sportpark De Winkewijert maakten beide teams er een spannende ontmoeting van, er was weinig krachtsverschil zichtbaar. Evenals in de wedstrijd afgelopen herfst in Raalte bleek de koploper het opnieuw lastig te hebben met de Columbianen. Destijds eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, nu zag het er meer dan 90 minuten lang weer naar uit, dat het hier op uit zo draaien. De ploegen maakten er een strijd op het middenveld van, met weinig goede aanvallen en nog minder kansen.

De thuisclub had voor het eerst sinds lange tijd weer Amro Abbas in de gelederen. Na een langdurige blessure, opgelopen tijdens de voorbereiding voor de Africa Cup bij de nationale selectie van Soedan, mocht hij op de bank plaatsnemen en kwam zelfs vlak voor tijd nog even in het elftal.

Alles leek dus af te stevenen op een gelijkspel aan de Winkewijertlaan. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit een terechte stand was. De 90 minuten waren verstreken en iedereen verwachtte een minuut of drie extra tijd. Veel langdurige blessurebehandelingen waren er niet geweest en ook het aantal wissels (bij Columbia 3, bij Rohda 4) gaf geen aanleiding veel tijd bij te trekken. Een corner van Rohda zou nog genomen worden en dan zou het laatste fluitsignaal klinken. Maar er volgde nog een hoekschop voor de bezoekers en daarna zelfs ook nog een derde. Het leverde allemaal niks op en Columbia kon uitverdedigen. Zo ging het nog een aantal minuten door en nog steeds vond de verder goed leidende leidsman het niet genoeg. Zeven minuten waren er verstreken, toen de Raaltenaren weer ten aanval trokken en het overmijdelijke noodlot over de geelzwarten uitriepen: Coen van Heun maakte toch nog de enige treffer in een wedstrijd, die geen winnaar verdiende. Nog twee minuten later was het dan eindelijk voorbij. Waar al die extra tijd vandaan kwam? Niemand die het kon zeggen, maar zuur voor de thuisclub was het wel.

Columbia had zeker een punt verdiend, het elftal had opnieuw bewezen het een club uit de top van de ranglijst moeilijk te kunnen maken.

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd bij Sportclub Bemmel op zondag 24 april a.s. De aanvang is om 14:00 uur op Sportpark Ressen, Ressensestraat 30 B, 6684 DA Ressen.