Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia verliest op bezoek in Bemmel: 3-2

Afgelopen herfst zorgde Columbia thuis voor een verrassing tegen Bemmel, dat die zondag periodekampioen kon worden. Het gelijkspel dat aan de Winkewijertlaan behaald werd, zorgde ervoor dat RKHVV de 1e periode pakte.
In april zijn de Betuwenaren nog steeds een van betere ploegen in de 1e klasse E, ze bezetten de 3e plaats op de ranglijst. Dus dat de geelzwarten het op bezoek bij de roodzwarten lastig zouden krijgen, viel te verwachten.
Bovendien moest Columbia aantreden zonder Levi Opdam, die een blessure heeft aan de hamstrings.

Het eerste kwartier was inderdaad voor de thuisclub. Balverlies op het middenveld leidde in de 8e minuut tot een aanval van Bemmel. Met een schot vanaf 20 meter trof aanvoerder Ricky Houterman het doel: 1-0. Hierna kwam Columbia meer in balbezit en werd het spel meer gelijkopgaand. Columbia-doelman Leroy de Boer had zijn oude vorm weer en haalde enkele kansen voor de thuisclub uitstekend uit zijn doel. Na een half uur spelen kreeg Columbia een corner op links, de bal kwam voor en belandde bij de tweede paal, waar de mee opgekomen Danny Koorevaar de 1-1 binnenschoot. Met deze stand leek de rust te worden bereikt, maar net voor het eindsignaal kwam Bemmel nog een keer op links door en werd de 2-1 aangetekend door Sidar Ozcelik. Geen prettig moment om op achterstand te komen voor de geelzwarten.

Na de hervatting stelde Columbia direct orde op zaken. Uit de eerste aanval kopte Jop van der Linden een voorzet binnen: 2-2. Wat verder volgde was een Columbia dat goed partij gaf, maar steeds moest oppassen voor de gevaarlijke counters van de thuisclub, vooral via de snelle vleugelspelers.
Dit leidde tot diverse goede kansen, maar even zoveel keer toonde Leroy de Boer, dat hij toch echt de man of the match was deze zondag. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar zoals al eerder dit seizoen, viel er nog weer een tegendoelpunt vlak voor tijd. In de 85e minuut opnieuw een uitval over links van Bemmel, een voorzet en midden voor het doel de afronding van Max Roelofs (3-2).

Helaas opnieuw een nederlaag voor Columbia, maar gezien de grote hoeveelheid kansen voor Bemmel, konden we hier meer vrede mee hebben, dan vorige week.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.
Op zondag 1 mei om 14:00 uur komt Dalfsen op bezoek op Sportpark De Winkewijert.