Wedstrijdverslag

Columbia 2 speelt slechte wedstrijd, maar neemt 3 punten mee uit Elst

Op zondag 12 februari ging Columbia 2 voor de uitwedstrijd tegen Spero 2 uit Elst. Op papier een tegenstander die te pakken was, mede gezien de thuiswedstrijd die met 3-0 werd gewonnen.

De aftrap van deze wedstrijd was 11:00 en werd geleid door de heer Bosch uit Apeldoorn.
In de eerste helft had Columbia de overhand zonder echt gevaarlijk te worden. Geduldig werd er vanuit de achterste linie rondgespeeld om via de buitenspelers de aanval op te zoeken.
Spero probeerde via lange ballen de verdediging van Columbia het lastig te maken. Op enkele spaarzame momenten na, resulteerde dit niet in grote kansen voor de tegenstander uit Elst.
Halverwege de 1e helft werd door een goed opzette aanval de 0-1 gescoord door Eddy “ik praat net zo snel als ik ren” Jose Coelho.
De 0-1 was tevens de ruststand. In de rust werd er door zowel de begeleiding als de spelers zelf aangegeven dat we deze wedstrijd over de streep moesten trekken en dat we dit moest uit moesten spelen door het voetballend op te lossen. De bal rond spelen, kaatsen, 2e en 3e man zoeken om zo Spero nog meer pijn te doen.

In de 2e helft zou de plaatselijke uienboer uit Elst zelf de tranen in de ogen schieten van het spel van Columbia. Wat in de rust was afgesproken, kwam totaal niet tot uiting.
Er werd niet meer rondgespeeld, geen rust in het spel, ballen gingen meer de lucht in, dan over de grond. Als er een Airport Elst was geweest hadden we de vliegtuigen naar beneden geschoten.
Desondanks kwamen we 0-2 voor de een goal van Bahman. Kortom, niks aan de hand en de wedstrijd uitspelen was de gedachte.
De scheidsrechter uit het Apeldoornse hield van hard spel en liet bij overtredingen gewoon doorgaan. Dat gebeurde ook bij een overtreding op Michael “Stiffmeister” Langenbach, er werd niet gefloten en daarna de 1-2, waarbij de goal in buitenspel positie werd afgerond. Kenny stak de vlag in de lucht, maar de scheids wees resoluut naar de middenstip.

Daarna was Columbia het helemaal kwijt, waarbij Spero 2 keer heel gevaarlijk voor de goal kwam en uiteindelijk 2 hele grote kansen kreeg. Het was aan Raymond te danken dat het bij 1-2 bleef.
In het slot van de wedstrijd was het Eddy die de 1-3 maakte en voor de bevrijding zorgde bij Columbia.
Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en nam Columbia de 3 punten mee naar Apeldoorn! Zo zie je dat ook slechte wedstrijden kunt winnen.

Mooie bijkomstigheid van deze dag in Elst was de aanwezigheid van Yakub-Lan Ece samen met zoon Aidin. Yakub gaat momenteel door een moeilijke periode en heeft behoefte aan socializen, wat hij zelf aangeeft aan de begeleiding van Columbia 2. Bij de 0-2 kwamen de spelers ook allemaal naar Yakub, kippenvel moment en geeft weer hoe dit elftal een hecht team is!