Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia boekt overwinning op TVC’28

Viermaal is scheepsrecht kunnen we dit keer zeggen. Na drie afgelastingen was het dan vrijdagavond eindelijk zover dat de wedstrijd tegen TVC ’28 kon worden gespeeld. Ook nu bewees Columbia weer dat het in thuiswedstrijden onder het kunstlicht van De Winkewijert goed uit de voeten kan. Bovendien werd opnieuw het bewijs geleverd dat de geelzwarten beter voetballen tegen hoger plaatste tegenstanders dan tegen laagvliegers.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, waarbij de thuisclub met enkele goede kansen via Jamarro Diks, Joey Koopman en Jop van der Linden gevaarlijk werd. TVC ’28 probeerde dit ten koste van enkele gele kaarten te pareren.
Na een halfuur werd dit de bezoekers noodlottig. toen Okke Schepers zijn tweede gele print ontving. Met 10 man moesten de Tubbergenaren de strijd voortzetten. In de 35e minuut werd de man aan het scorebord aan het werk gezet. Uit een goede aanval kwam Jamarro Diks alleen voor de keeper, omspeelde deze en haalde verwoestend uit: 1-0. Columbia kreeg vlak voor de rust nog een kans om de score te verhogen, maar dit lukte helaas niet. Zo eindigde het eerste bedrijf met een 1-0 voorsprong.

De bezoekers begonnen de 2e helft met een veldoverwicht en dit resulteerde in de gelijkmaker in de 60e minuut. Een afstandsschot van Niek Staarink viel net onder de lat binnen (1-1). Beide ploegen probeerden hierna met enkele wissels de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 77e minuut veerde alles wat Columbia was op, toen uit een onoverzichtelijke situatie vlak voor het doel Jamarro Diks met een omhaal prachtig scoorde: 2-1. Daarna kreeg de thuisclub nog enkele mogelijkheden, o.a. via een vrije schop van Jop van der Linden en via een doorbraak van Leon de Bok, maar de 2-1 bleef op het bord staan. Samenvattend kan gesteld worden: belangrijke 3 punten tegen een lastig te bespelen tegenstander.

De volgende wedstrijd is al snel: Op Paasmaandag 18 april om 14:00 uur komt koploper Rohda Raalte op bezoek. Er wordt mooi weer verwacht, dus kom gezellig naar Sportpark De Winkewijert voor een boeiende pot voetbal.