Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

De nodige voorbereidingen

aadkaartaanVoorlopig wordt er alleen nog maar getraind. Volgend seizoen mag er hopelijk weer in competitieverband gevoetbald worden. Daar zijn we wel weer aan toe. Maar voordat het zover is, zijn er nog genoeg dingen te doen bij onze club.

 

De velden moeten gedurende de zomerstop onderhouden worden. Waar nodig gesproeid, maar zeker ook gemaaid. Dat gaat allemaal niet vanzelf. Ook vinden er extra werkzaamheden plaats ten behoeve van een goede gesteldheid van de velden. De vrijwilligers van de veldploeg steken hier wekelijks de handen voor uit de mouwen.

Lees meer...

3 seizoenen achtereen een bizar uiteinde

Wat kun je als vereniging allemaal meemaken in korte tijd? In deze, toch wel vreemde, voetballoze tijd kijk je eens terug en laat je de laatste paar verenigingsjaren eens passeren. Wat is er allemaal gebeurd? In totaal natuurlijk teveel om op te noemen; maar wat opvalt, is dat de laatste 3 seizoenen allemaal een bizar einde kennen.

 

Zo werden we 2 jaar geleden geconfronteerd met het ongeluk van Lars Mulderij in de Ardennen; een ongeluk, aan de gevolgen waarvan Lars enige dagen later helaas overleed. Wat heeft dat een impact gehad op de vereniging! Ik krijg nog kippenvel als ik daar aan denk. Heel veel verdriet, maar ook een zeer groot gevoel van saamhorigheid. De wijze waarop wij daar als Columbia mee zijn omgegaan, was uitzonderlijk. Inmiddels alweer 2 jaar geleden, maar het gemis is er niet minder om.....

Lees meer...

Vreemd

Het is vreemd dat er tijdens de beslissende fase van het seizoen niet gevoetbald wordt. Gedwongen, ik weet het. Maar het blijft vreemd. En, hoe nu straks verder? Iedereen heeft het over het verschuiven van het EK voetbal naar volgend jaar. In Italië wil men, als het tegen die tijd al weer kan, tot eind juni voetballen om de competitie af te ronden. De vraag wordt gesteld of Liverpool de titel niet "gewoon" moet krijgen als de competitie onverhoopt niet afgemaakt wordt. De trainer van Cambuur vindt dat zijn ploeg toch wel zou moeten promoveren, etc.

 

Maar wat dacht je van ons cluppie?! Trots bovenaan in de tweede klasse en al heel ver gevorderd in de strijd om de KNVB-beker. Hoe gaan we/ze hier straks mee om? Ook andere elftallen van Columbia staan op dit moment in een kansrijke positie. Vreemd allemaal om mee te maken.

Lees meer...

Vereniging

Het jaar waarin onze mooie club alweer 101 jaar bestaat, is alweer meer dan een maand oud. Feestdagen achter de rug, dagelijkse beslommeringen binnen de club weer opgepakt, competitie weer opgestart.

 

Genoeg te doen, maar wel met een ernstig onderbezet bestuur. Dat is geen goede zaak. Met 4 mensen in het bestuur valt een club niet goed te besturen. Als we niet oppassen worden deze mensen overvraagd. Met kans op uitvallen of afhaken!!

Het is duidelijk dat er nieuwe mensen moeten opstaan. We moeten het begrip "vereniging" eer aan doen. Dingen samen doen.

Lees meer...

Het stof is neergedaald

Wat een week! Wat een super week! Beter kun je een 100-jarig bestaan volgens mij niet vieren.

 

Op dinsdag 11 juni waren we jarig. En bij een verjaardag horen cadeaus. Ten eerste een geweldig mooie nieuwe ingang. Daarnaast een jubileumlied, een nieuw clublied, nieuwe vlaggen, een nieuwe stamtafel..... Geweldig. Onze mooie club werd uitgebreid in het zonnetje gezet.

 

Ook de rest van de week was er volop vertier op de Winkewijert. Receptie op woensdag, reünie op donderdag. Prachtige avond, op de foto met meer dan 100 leden die ieder minimaal 25 jaar lid zijn van onze club. Mooi! Daarna oude foto's en krantenknipsels bekijken, oude herinneringen ophalen. Oude bekenden kwamen de club feliciteren. Superavond.
Ook hebben de buren van de Winkewijertlaan ons gefeliciteerd. Dank voor het mooie bloemstuk.

Lees meer...

Columbianen, gefeliciteerd!!!!

Vandaag bestaat onze mooie vereniging 100 jaar. Jawel, we zijn een eeuw oud. Wat geweldig om dat mee te mogen maken. Gelukkig stellen mijn werkzaamheden mij in staat de hele week aanwezig te zijn. Blij mee! We gaan een hele mooie week beleven. Beginnend vanavond met onze verjaardag. Gewoon op ons complex waar een werkelijk schitterende nieuwe toegang is geïnstalleerd. Prachtig hekwerk met toebehoren aangeboden door onze Club van 100. Dank aan eenieder die hieraan mee gewerkt heeft. Zonder iemand te kort willen doen: Rob Weijland, bedankt voor al je inspanningen om de verlichting voor elkaar te krijgen. Onze verjaardag gaat uiteraard gepaard met taart.

Lees meer...

Zware en roerige tijden

Een tijdje langs de zijlijn gestaan. Veel gehoord, gezien en meegemaakt bij onze prachtige club. Volop in de voorbereiding voor ons eeuwfeest, bezig alweer met het volgende seizoen, dankjewel avond voor het afgelopen seizoen geweest. Dan komt het verschrikkelijke bericht op 2e paasdag. Wat een drama. De tijd stond stil aan de Winkeweijertlaan.... Niet te bevatten. Wederom een ongeval waarbij jonge spelers zijn omgekomen. Vorig jaar Lars, deze keer Ömer en Damian. Wederom werd Columbia in het hart geraakt. Hoeveel kun je verwerken als vereniging? Maar weer hebben de mensen van de barcommissie gezorgd voor een gedenkwaardige bijeenkomst bij onze club. Uiteraard met hulp van velen. De bijeenkomst om te herdenken werd zeer druk bezocht. Ook door vele Columbianen. Toont weer de eenheid binnen Columbia. Naast deze zeer indrukwekkende avond is er afscheid genomen van de jongens. Ieder op zijn eigen manier. De jongens van de selectie alsook de begeleiding hebben het moeilijk gehad. En nog.

Lees meer...