Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Vreemd

Het is vreemd dat er tijdens de beslissende fase van het seizoen niet gevoetbald wordt. Gedwongen, ik weet het. Maar het blijft vreemd. En, hoe nu straks verder? Iedereen heeft het over het verschuiven van het EK voetbal naar volgend jaar. In Italië wil men, als het tegen die tijd al weer kan, tot eind juni voetballen om de competitie af te ronden. De vraag wordt gesteld of Liverpool de titel niet "gewoon" moet krijgen als de competitie onverhoopt niet afgemaakt wordt. De trainer van Cambuur vindt dat zijn ploeg toch wel zou moeten promoveren, etc.

 

Maar wat dacht je van ons cluppie?! Trots bovenaan in de tweede klasse en al heel ver gevorderd in de strijd om de KNVB-beker. Hoe gaan we/ze hier straks mee om? Ook andere elftallen van Columbia staan op dit moment in een kansrijke positie. Vreemd allemaal om mee te maken.

Lees meer...

Vereniging

Het jaar waarin onze mooie club alweer 101 jaar bestaat, is alweer meer dan een maand oud. Feestdagen achter de rug, dagelijkse beslommeringen binnen de club weer opgepakt, competitie weer opgestart.

 

Genoeg te doen, maar wel met een ernstig onderbezet bestuur. Dat is geen goede zaak. Met 4 mensen in het bestuur valt een club niet goed te besturen. Als we niet oppassen worden deze mensen overvraagd. Met kans op uitvallen of afhaken!!

Het is duidelijk dat er nieuwe mensen moeten opstaan. We moeten het begrip "vereniging" eer aan doen. Dingen samen doen.

Lees meer...

Het stof is neergedaald

Wat een week! Wat een super week! Beter kun je een 100-jarig bestaan volgens mij niet vieren.

 

Op dinsdag 11 juni waren we jarig. En bij een verjaardag horen cadeaus. Ten eerste een geweldig mooie nieuwe ingang. Daarnaast een jubileumlied, een nieuw clublied, nieuwe vlaggen, een nieuwe stamtafel..... Geweldig. Onze mooie club werd uitgebreid in het zonnetje gezet.

 

Ook de rest van de week was er volop vertier op de Winkewijert. Receptie op woensdag, reünie op donderdag. Prachtige avond, op de foto met meer dan 100 leden die ieder minimaal 25 jaar lid zijn van onze club. Mooi! Daarna oude foto's en krantenknipsels bekijken, oude herinneringen ophalen. Oude bekenden kwamen de club feliciteren. Superavond.
Ook hebben de buren van de Winkewijertlaan ons gefeliciteerd. Dank voor het mooie bloemstuk.

Lees meer...

Columbianen, gefeliciteerd!!!!

Vandaag bestaat onze mooie vereniging 100 jaar. Jawel, we zijn een eeuw oud. Wat geweldig om dat mee te mogen maken. Gelukkig stellen mijn werkzaamheden mij in staat de hele week aanwezig te zijn. Blij mee! We gaan een hele mooie week beleven. Beginnend vanavond met onze verjaardag. Gewoon op ons complex waar een werkelijk schitterende nieuwe toegang is geïnstalleerd. Prachtig hekwerk met toebehoren aangeboden door onze Club van 100. Dank aan eenieder die hieraan mee gewerkt heeft. Zonder iemand te kort willen doen: Rob Weijland, bedankt voor al je inspanningen om de verlichting voor elkaar te krijgen. Onze verjaardag gaat uiteraard gepaard met taart.

Lees meer...

Zware en roerige tijden

Een tijdje langs de zijlijn gestaan. Veel gehoord, gezien en meegemaakt bij onze prachtige club. Volop in de voorbereiding voor ons eeuwfeest, bezig alweer met het volgende seizoen, dankjewel avond voor het afgelopen seizoen geweest. Dan komt het verschrikkelijke bericht op 2e paasdag. Wat een drama. De tijd stond stil aan de Winkeweijertlaan.... Niet te bevatten. Wederom een ongeval waarbij jonge spelers zijn omgekomen. Vorig jaar Lars, deze keer Ömer en Damian. Wederom werd Columbia in het hart geraakt. Hoeveel kun je verwerken als vereniging? Maar weer hebben de mensen van de barcommissie gezorgd voor een gedenkwaardige bijeenkomst bij onze club. Uiteraard met hulp van velen. De bijeenkomst om te herdenken werd zeer druk bezocht. Ook door vele Columbianen. Toont weer de eenheid binnen Columbia. Naast deze zeer indrukwekkende avond is er afscheid genomen van de jongens. Ieder op zijn eigen manier. De jongens van de selectie alsook de begeleiding hebben het moeilijk gehad. En nog.

Lees meer...

Jubileumjaar

Vrijdagavond: the Voice of Holland staat op. Niet echt spannend. Tijd voor weer een bericht voor en over onze mooie vereniging. Een tijdje niet al te vaak op het complex geweest. Dat had zo zijn redenen. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat we 2018 goed hebben afgesloten met diverse succesvolle en goed bezochte evenementen. Ook de nieuwjaarsreceptie werd naar verluid goed bezocht. Een receptie met veel huldigingen van mooie jubilarissen. Een eerste vrouw die de mijlpaal van 40 jaar lidmaatschap haalt, leden die 60, 65, 70 en ja zelfs 75 jaar lid zijn. Geweldig.

 

Een mooi en goed begin van ons jubileumjaar. Een jubileum dat gevierd gaat worden; en hoe! Kijk eens op de jubileumsite. Diverse activiteiten voor zowel de jeugd als de andere leden.

Lees meer...

Vrijwilligers en vacatures

Het enige tijd geleden voorgestelde vrijwilligersbeleid is door de club omarmd. Goed plan, werd gezegd. Nu de invulling daarvan.

 

Bij de jongste jeugd lijkt dat een beetje te lukken. Diverse ouders van diverse jeugdteams draaien mee in een poule voor wat betreft diensten in het jeugdhonk. Een mooi voorzichtig eerste resultaat. Maar verder dan?

 

Het beleid geldt voor de gehele vereniging. Ik zie van bijvoorbeeld de senioren lang niet iedereen meedraaien in de voorgestelde poule met vrijwilligers. Komt veelal op dezelfde mensen neer. En er wordt dan wel meegedraaid achter de bar. Maar er zijn nog zoveel functies waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Bijvoorbeeld scheidsrechter bij de jeugd. Die moeten we dikwijls inhuren...... We hebben toch allemaal die verplichting van een paar uur per jaar?!!

Lees meer...