Columbia JO9-1 vs SML JO9-1: Jong geleerd is oud gedaan!
Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO9-1 vs SML JO9-1: Jong geleerd is oud gedaan!

Fase 1 van dit seizoen sloten we af op eigen terrein tegen de jongens uit Ernhum, SML. Na een pittige training op de maandag onder leiding van Démen en Delano werd er op woensdag ook nog een spannende oefenwedstrijd afgewerkt tegen de JO10-1. Die konden namelijk kampioen worden – de toppers – en wilden nog even wat zaken oefenen. Dat was een mooi onderling duel dat we zeker nog eens overdoen. Kortom onze boys zijn wedstrijdklaar voor de zaterdag. Het veld was door de trainers op de vrijdagavond alvast klaargezet (lees in het donker), waardoor de lijnen nog even recht gezet moesten worden in de ochtend ;-D. De mannen werden opgewarmd door Delano en Démen die vroeg de wekker hadden gezet. “Kom op jongens, iets meer scherpte”. Werd ze door die twee toegeroepen. Ondertussen was ook Lars (teamgenoot van Delano / JO15-1) er ook om de te starten. Let’s go!

1e helft

Vanaf de start waren wij zeker de bovenliggende partij. Hoogdruk zetten, goede passing en durf & lef aan de bal. Na meerdere kansen nodig te hebben openden wij de score binnen 4 minuten. Ondanks dat wij veel dominanter waren en kans na kans kregen liepen we niet uit. In de slot seconden van de 1e tien was het SML dat op gelijke hoogte kwam tegen de verwachtingen in.

Na een peptalk van D&D begonnen we sterker en stonden we goed op de posities. De 2-1 was dan ook niet meer dan verdiend. “Klasse mannen en door nu”. De duels op het middenveld werden echter meer en meer door SML gewonnen, dat steviger ging voetballen. De tweede bal wonnen we te weinig en de 2-2 viel voor rust. Niets aan de hand, want we speelden echt beter. Maar de persoonlijke foutjes werden goed afgestraft door SML.

Na de rust was het een waar doelpuntenfestijn. Wij hielpen zelf de tegenstander aan de goals helaas. Van 2-3 en 3-3 naar 3-4 en 4-4. De uitslag gaf wel een vertekend beeld van de wedstrijd maar tegelijkertijd een punt van aandacht. Want we geven – ondanks het goede verdedigen – toch onnodige goals weg. Daar gaan we aan werken mannen!

Gelukkig wisten we ons terug te knokken en de verdiende 5-4 te scoren voor het fluitsignaal. “Kom op boys, nog 10 minuten te gaan en geef alles”.

Het slot was ook weer onnodig spannend eigenlijk. Door een persoonlijk foutje scoorde SML de 5-5, maar je voelde dat we de wedstrijd zelf in ons voordeel konden beslissen. De bevrijdende 6-5 werd vlot gemaakt waarna vlot het fluitsignaal klonk. Toch weer een knappe prestatie jongens, want jullie zijn erin blijven geloven en hebben door het samen te doen en voor elkaar te knokken de wedstrijd gewonnen.

Mooi om te zien hoe Démen en Delano zich de afgelopen weken tot jeugdtrainer hebben ontwikkeld. Wellicht smaakt het toch stiekem naar meer jongens en blijft het niet bij een stageopdracht. De JO9-1 heeft van jullie aanwezigheid en enthousiasme genoten.

Lars ook weer grote klasse dat jij een wedstrijd staat te begeleiden. Want eerlijk is eerlijk, dat is niet altijd gemakkelijk met sommigen supporters langs de lijn. Dus petje af!

Mooi om te zien dat de Columbia jeugd zich inzet voor de jongere jeugd.

Deel deze pagina via: