Columbia JO9-1 vs Epe JO9-1: Alleen ga je sneller, samen kom je verder…

Deze zaterdag een thuiswedstrijd op het programma tegen Epe. Vrijdagavond werd het veld al klaargemaakt, want de aanvangstijd van de – slik – 08:30 uur. Dus de mannen gingen 08:00 uur al richting de kleedkamer. En dat viel niet mee. De grasmat lag er fantastisch bij – vers gemaaid – dus wat wilden we nog meer. Lars – jeugdspeler bij Columbia – wilde zo vroeg toch onze wedstrijd fluiten. Hoe tof is dat!

De koppies in de kleedkamer zagen er vermoeid uit. Te vroeg? Of gisteren te laat? Ook in de warming-up waren onze toppers tam. Sparen ze energie voor de wedstrijd? De mannen kozen er zelf weer voor om de tegenstander onder druk te zetten. “Dan zullen jullie er de eerste 10 minuten vol op moeten zitten”. Na de vorige wedstrijd was er tijdens de training meer aandacht voor “knijpen”, mandekking en vanuit de posities spelen. Dit kon dus mooi deze wedstrijd geoefend worden. Let’s go!

Eerste helft

De eerste tien minuten verliepen van onze kant wat rommelig. Ondanks de gemaakte afspraken stonden we niet altijd goed en lieten we ons mannetje lopen. Voorin werd druk gezet maar het middenveld sloot net te laat aan. Ondanks dat scoorden wij wel de 1-0. “Doordrukken mannen en speel vanuit je positie”. Waar wij de 2-0 wilden maken, was het Epe dat de gelijkmaker scoorde. Vanaf de kant werd met man en macht geprobeerd om de mannen op hun “plek” te krijgen. Onze boys bleven doordrukken en de 2-1 werd vlak voor de rust (1e 10 min.) nog gemaakt.

Met een korte peptalk gaven we de mannen mee dat we ons zelf een plezier moesten doen door de 3 en 4-1 te maken. Want we werden sterker en dominanter. “Help ze niet zelf terug in de wedstrijd mannen”.

De tweede 10 min. liepen we eigenlijk nog meer uit onze positie en werd er voor eigen succes gespeeld. Dit leverde wel wat mooie acties op en een klein kansje. Maar het was Epe dat hier slim gebruik van maakte door wel over te spelen en op snelle counters uit te breken. Ondanks meerdere mooie reddingen van onze keeper kon het telraam naast de goal worden gezet: 2, 3, 4 en 5. In plaats van zelf de 3-1 maken stonden we ineens 2-5 achter. Hoe gaan de mannen hier mee overweg? Laten ze het koppie verder hangen? Zijn ze conditioneel in staat om nog 20 minuten gas te geven?

Tweede helft

In de rust werden de afspraken herhaald: druk zetten en meer overspelen/samenspel. Het was Epe dat weer net iets scherper aan de wedstrijd begon. De 2-6 en 2-7 kwamen vlot op het scorebord te staan. Alsof dit nog niet genoeg was raakte onze keeper geblesseerd en kon niet verder spelen. Hierdoor moesten we zonder wissel verder met nog veel speeltijd te gaan.

Epe bleef goed gebruik maken van de momenten dat ze niet werden verdedigd, maar wij scoorden ook zelf goal na goal. De mannen gaven het niet op probeerden met man en macht op een gelijkspel uit te komen. De uiteindelijke eindstand: 8-10. Voor supporters van beide teams dus absoluut geen saaie wedstrijd.

Geleerd

Allereerst een groot compliment voor de mannen. Velen hebben 40 minuten gas moeten geven en dit super knap vol gehouden. Conditioneel liggen we goed op schema jongens.

Verder zijn jullie na een mindere eerste helft toch in staat geweest om terug in de wedstrijd te komen. Hadden we nog naar een minuut of vijf gehad…… Er knap dat jullie bij de 2-7 het niet hebben opgegeven.

Tot slot blijven jullie altijd positief tegen elkaar en werd er meer gecoacht.

Punt van aandacht blijft het samenspel vs individueel succes willen behalen. Een assist kan zoveel mooier zijn dan het doelpunt ;-).

Maar we zijn wel op de goede weg boys, die eerste overwinning kan niet lang op zich laten wachten. Laat het spel van de 2e helft direct vanaf het begin zien volgende week.