Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO9-1 wint toernooi bij SV Twello

Afgelopen zaterdag namen de jongens van Columbia JO9-1 deel aan het toernooi bij SV Twello. Het weer was uitstekend, met een stralende zon die een zomerse sfeer uitstraalde. De velden waren gevuld met supporters, wat de sfeer deed lijken op een festival met voetballers in de hoofdrol. We waren gelukkig met het volledige team aanwezig, klaar om alvast wat ritme op te doen voor het seizoen dat voor ons pas op 14 september van start gaat.

Na een lange en welverdiende zomervakantie is het altijd even wennen om weer in het ritme van de sportieve routine te komen. Dat gold ook voor vandaag. Net als vorige week moesten we weer om 8 uur in de ochtend op het veld staan, op een zaterdag nog wel. Voor de meesten van ons voelde dit als een behoorlijke uitdaging, vergelijkbaar met het aanpassen aan een vroege wekker na een periode van ontspanning. De eerste begon om 8:54 – ja, je leest het goed, precies 8:54. Wie deze ongebruikelijke tijd heeft bedacht, blijft een raadsel. Het lijkt wel alsof iemand een bijzondere combinatie van chaos en precisie wilde creëren.

Partij 1

De eerste tegenstander was SV Voorwaarts JO9-4. Ondanks de verwachting dat we deze wedstrijd gemakkelijk zouden moeten kunnen winnen, hadden onze jongens het moeilijker dan gedacht. Het leek wel alsof ze in een wirwar van tegenstanders en weinig ruimte aan het voetballen waren. Gelukkig kwamen we op voorsprong door twee mooie acties en wonnen we uiteindelijk met 2-0.

Partij 2

De tweede wedstrijd was tegen Eerbeekse Boys JO9-1. Dit was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij kansen over en weer gingen maar de bal er maar niet in wilde. Uiteindelijk maakten wij toch een doelpunt en wonnen met 1-0. De jongens waren dolblij, alsof ze een speciale traktatie hadden gekregen.

Derde partij
In de derde wedstrijd waren we op dreef. De mannen kwamen en meer en meer in het toernooi. We versloegen SV Terwolde JO9-1 met 0-4. De jongens speelden met veel zelfvertrouwen en de passes en schoten waren scherp en doelgericht. Het was duidelijk dat ze het goed voor elkaar hadden, en de doelpunten vielen vlot.

Vierde pot

De vierde wedstrijd was tegen SV Voorwaarts JO9-5. Onze jongens speelden vanaf het begin sterk en gaven een demonstratie van hun kunnen. Met goed samenspel en enkele fraaie kansen wonnen we overtuigend met 5-0. De bal leek met gemak het doel te vinden.

5e wedstrijd

Voor de laatste wedstrijd moesten we winnen van Warnsveldse Boys JO9-1 om de titel te behalen. Dit was geen gemakkelijke opgave, aangezien hun team bekend stond om zijn sterke verdediging en het feit dat ze weinig doelpunten tegen hadden gekregen. De zon scheen intens en de vermoeidheid begon zich te laten voelen. Ondanks de zware inspanning en een beetje geluk wisten we met een eindstand van 2-1 de overwinning te behalen. Dankzij deze overwinning pakten we de felbegeerde titel. Maar 1 goal tegen en 15 punten uit 5 wedstrijden, daar waren de mannen super trots op.

De vreugde na de wedstrijd was groot. De jongens waren trots op hun prestatie en op elkaar. Ze omhelsden elkaar, lachten en vierden de overwinning met veel enthousiasme. Deze overwinning gaf een enorme boost en bevestigde dat ze goed voorbereid zijn voor het komende seizoen. Hun scherpte en vertrouwen laten zien dat ze er klaar voor zijn om de nieuwe uitdagingen aan te gaan en te laten zien wat ze kunnen bereiken.

Op naar de eerste competitiewedstrijd uit bij AGOVV op 14 september.

Deel deze pagina via: