Columbia JO8-1 vs Epe JO8-2: Columbia zet ongeslagen reeks voort!

De mannen begonnen deze week al wat meer over kampioen kunnen worden. “We hebben nog geen verloren, kun je dan kampioen worden?”. Dus werden de mannen toch wat meer op scherp gezet richting de kraker tegen Epe. Want die moest natuurlijk eerst gewonnen worden. In de vakantie werd er getraind en ook deze week was iedereen weer aanwezig. Dat siert jullie echt. Een eigen kinderfeestje vieren, maar toch gewoon komen trainen erna. Jullie slaan geen training over.

De wedstrijdbespreking was deze keer kort, maar krachtig. Teamdoelstelling: 3 punten mee naar het clubhuis. De eigen doelen waren onveranderd. Dus Let's go!

Warming-up

Met de borst naar voren liepen de mannen richting het veld. Aan het weer kon het in elk geval niet liggen. In opperste concentratie werden de oefeningen afgewerkt en de koppies stonden op scherp. Dit kon wel eens een mooie ochtend worden

1e fase

Voor de aftrap pakten de mannen elkaar beet en stonden schouder aan schouder. “Wij zijn Columbia, wij gaan winnen”.

Epe bracht de bal aan het rollen. Onze mannen begonnen direct te jagen en de tegenstander werd vastgezet op de eigen helft. Precies zoals wij graag spelen. Super aanvallend. Binnen 3 minuten was het raak. De links en rechtsbuiten konden elkaar weer blindelings vinden. Wat een mooie combinatie. De 2-0 was een prachtige afstandspoeier van onze libero. “Klasse mannen, blijf gas geven”. De 3-0 was uit het boekje. Onze libero speelde de bal langs de zijlijn, waar onze rechtsbuiten met een actie zijn tegenstander voorbijging, voorzet en een hard schot met recht door onze linksbuiten. Dit is genieten! In de laatste minuten werd nog een foutje van de keeper afgestraft en nog door mooi samenspel van de links en rechtsbuiten de 5-0 op het scorebord gezet. Grote klasse. Epe had echt een paar hele goede spelers, maar deze werden afgestopt door onze verdediging en door onze keeper. Als een gelopen race voelde het zeker nog niet. “Dus blijf aanzetten mannen”.

Fase 2

Na wat wisselingen op het veld begon Columbia weer geconcentreerd aan de wedstrijd. Onze Italiaanse spits had nog aangegeven naar de cross te moeten (het leek wel of hij wilde zeggen laten we dit varkentje even snel wassen). Niet toevallig nam hij de eerste doelpunten voor rekening. Koeltjes liep hij naar de eigen helft om het kunstjes nog eens over te doen. 7-0. Epe had al veel pogingen gedaan om op onze helft te komen. Wanneer je zo aanvallend voetbalt glipt er wel een keer iemand tussendoor. 7-1. De 8-1 en 9-1 nam onze linksbuiten voor rekening na mooie passes vanaf het middenveld. Tijd voor ranja? Epe wilde het bezoek aan de Winkewijert niet per se verlengen en deed het verzoek om op het veld te blijven. Onze mannen hadden – na al dat geweld – wel even willen rusten. Maar dan gaan we maar gewoon vol gas verder.

3e fase

De derde fase stond in het teken van Italië. Nee de moeders stonden niet met een glas Chianti of Barolo te proosten. Het waren de doldwaze 10 minuten van Luca Toni. Maar liefst 6 doelpunten nam hij voor rekening. Sterk in de duels en scherp voor de goal. Logisch dat de teamgenoten hem graag 1-op-1 voor de keeper zetten met een assist. Verdedigend moesten wel een beetje zoeken na de wisselingen waardoor we twee tegengoals kregen. Maar wij zijn niet het team dat de bus voor de goal parkeert. We willen attractief en aanvallend voetbal spelen. Na een mooie solo van onze rechtsbuiten 16-3.

Fase 4

De mannen zagen er wat vermoeid uit ondertussen en hadden wat pijntjes hier en daar. “Maar we gaan door jongens. Gun elkaar ook in de laatste 10 minuten de bal en blijf zo aanvallend spelen”. De 17 en 18-3 werden wederom door Luca Toni gemaakt die rijkelijk werd bediend door de links en rechtsbuiten.

Epe scoorde nog het vierde doelpunt, maar kwam niet terug in de wedstrijd. Dat lieten de verdedigers niet gebeuren. Columbia was oppermachtig. De mannen hadden vandaag echt een missie! Met nog twee fantastische goals van onze libero en nog één van onze 2e keeper werd de eindstand beslist op 21-4.

Wat een wedstrijd mannen! Het samenspel was super, jullie gunden elkaar de bal en speelden echt als een team samen. De trainingen zien we meer en meer terug in de wedstrijden. Wat een prestatie. Want jullie merkten ook wel dat het echt moest gebeuren en dan zo presteren. Volgende week spelen we uit bij Vaassen en kunnen daar kampioen worden. Zet hem op deze week en ga voor de winst met elkaar. Want dat hebben jullie meer dan verdiend.

Ps
Onze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door jeugdspeler Lars die super heeft gefloten.