Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-1 VS AGOVV JO8-3: Columbia misgunt zichzelf de overwinning

Vandaag stond de laatste wedstrijd van fase 3 op de planning. Tot nu toe zijn er 2 wedstrijden ‘verloren’ en 4 gewonnen door onze boys. Tegen ZVV waren we niet energiek genoeg en Vaassen gaven we simpelweg zelf weg. Dus hoe mooi zou een slot overwinning zijn deze fase.

We mochten ons wederom in kleedkamer twee voorbereiden op de wedstrijd. De kleedkamer werd gedeeld met een ander elftal, dus de teambespreking deden we maar even in een andere lege kleedkamer. De mannen hadden wederom een teamdoelstelling bedacht voor vandaag en een eigen doelstelling. Ontwikkelen, daar leggen we de focus op. Klasse jongens!

1e fase

Columbia begon de eerste fase zeer sterk. Er stond een harde wind en wij speelden de eerste helft tegen de wind in. Met de lichte ballen (4-tjes) best lastig schieten. We hadden zeker wel 6 tot 7 goals kunnen maken maar dat deden we niet. Allemaal net naast of hoog over (lastig als de wind even gaat liggen en je haalt harder aan dan normaal).

Gelukkig gaven de mannen niet op en vonden onze links en rechtsbuiten elkaar. Een mooie assist van links werd op rechts goed afgerond. Yes, 1-0!

Omdat we beter waren begonnen jongens uit hun positie te lopen. Hopend zelf een doelpunt te maken en de afspraken werden even vergeten.

Zo hielpen we zelf AGOVV terug in de wedstrijd. De 1-1 viel binnen een minuut.

Verdedigend gaven we juist weinig weg en net even een keer niet scherp.

Gelukkig voetbalden we lekker door en was het ditmaal de rechtsbuiten – die een prachtige bal kreeg van onze libero – die de linksbuiten met een assist in scoringspositie bracht. BAM, 2-1.

2e fase

Wat we in fase 1 – tegen de wind in – lieten liggen. Dat kwam logisch in de 2e op ons bordje terecht. We hadden al veel meters gemaakt en hier en daar trad wat vermoeidheid op. Sommige boys waren niet fit geweest van de week. Ons normale spel speelden we zeker niet vandaag.

Opnieuw waren wij dominant in het spel. Maar maak je hem zelf niet…. 2-2.

“Koppies omhoog mannen. Blijf je aan de afspraken houden”.

3e fase

Na een korte break in de kleedkamer tijd om van kant te wisselen. Eens zien of het met de wind in de rug wat vlotter gaat. Een tweetal helden moest helaas vroegtijdig naar de kant gehaald worden omdat ze niet fit waren. Dus weer veel wisselen op posities helaas. Hierdoor konden we niet voldoende druk op AGOVV zetten. Fase 3 werd doelpuntloos afgerond.

4e fase

Na een nodige peptalk begonnen we zelf weer aan de aftrap. Zullen de mannen de wedstrijd naar zich toe gaan trekken? De laatste fase was voor het publiek super spannend. Voor de trainers een ware triller ;-D.

De nodige reddingen werden verricht door de verdediging en onze keeper. De voorhoede probeerde met man en macht de score uit te breiden. Dit werd uiteindelijk beloond met de 3-2 door een doelpunt van onze linksbuiten. Die een foutje in de verdediging van AGOVV direct benutte. Nu doordrukken en gas erop mannen. We creëerden nog wel wat kansen maar de 4-2 kwam niet. Helaas na een verkeerde pass was het AGOVV dat de gelijkmaker scoorde. Eindstand 3-3.

Frikandel yell

Het was weer even geleden. Maar na de wedstrijd hebben de trainers de jongens getrakteerd op een frikandel mayo. De boys hebben namelijk altijd een yell: “yell, yell, yell, we hebben zin in een frikandel”. Helaas geen (verdiende) 3 punten, maar wel veel lol in de kantine. Op naar fase 4 boys!

Deel deze pagina via: