Mank Columbia 14-1 verliest van ANTI voetbal bij csv

Vandaag 23-3-24 stond de uitwedstrijd tegen csv op het programma.
Omdat deze wedstrijd zich binnen de muren van Apeldoorn viel, spraken we af dat we allemaal rechtstreeks zouden gaan.
Iedereen was zoals altijd weer keurig op tijd en dus zochten we de kleedkamer op.
We staken ons weer in het mooie geel/zwarte tenue en hielden de bespreking waarna we het veld op gingen voor de warm up.
Kort voor de wedstrijd zochten we de kleedkamer nog even op en maakten we alles nog 1x kort duidelijk.

1ste helft,
In de 1ste helft die om 10.30 uur in beweging werd gebracht zagen we meteen een goed spelend Columbia die vrijwel direct het spel speelde op de helft van csv.
Columbia dat de overhand had, had veelal de bal en was constant in de aanval waar csv alleen bezig was met tegenhouden.
Maar omdat we in ons aanvalsspel teveel voor combinatie gingen en dus te weinig het doel vd de csv keeper onder vuur namen, bleef csv overeind.
Ook het spel van csv was tot op maar ook zeker een aantal keer flink over de grens heen.
Waar Columbia het al moest doem met maar 10 fitte spelers zag ook nog onze nummer 10 geblesseerd uitvallen halverwege de 1ste helft en zou werden de personele problemen alleen nog maar groter.
Toch bleven onze toppers voetballen en hielden we vast aan de gemaakte afspraken en bijbehorende taken.
Kortom Columbia bleef de veel betere op het veld en bleef csv op de been door het spelen van ANTI voetbal en dit werd veelal geoorloofd door de dienstdoende leidsman.
Hier en daar gaf hij een vrije trap maar verder konden de spelers van csv doen wat ze wouden en dat was ons spel proberen te ontregelen door de shirtjes van onze geel/zwarte allemaal een paar maten groter te maken.
Columbia dat bleef drukken kreeg in de 1ste helft na 31 min 1x een diepe bal te verwerken op eigen helft die niet daadkrachtig genoeg werd verdedigd, de bal werd terug gelegd op onze 16 en de speler van csv die de bal half raakte zag zijn inzet door de stevige windvlagen achter onze keeper verdwijnen en dus kwamen we met 1-0 achter kort voor rust.

In de rust bespraken we met onze boys dat als we ons vast houden aan ons spel en ons geloof dat het echt niet gespeeld is, omdat we voetballend gewoon 3 klassen beter waren.

2de helft,

In de 2de helft pakten Columbia het gelijk weer op en voerden we de druk op csv verder op.
Csv kwam er niet aan te pas maar dan ook echt niet.
Wederom schakelde csv binnen de kortste keren om naar het ANTI voetbal dat hun de 1ste helft op de been hield.
Waar Columbia 90%vd tijd de bal had en probeerde tot goede kansen te komen kreeg het maar niet voor elkaar de bal achter de doelman van csv te krijgen en tikten de minuten sneller weg dan ooit.
Na een minuut of 10 kregen we op een meter op 20 een vrije trap toegekend.
Onze linkshalf zag zijn inzet gekeerd maar was onze linksbuiten die op dat moment positie had gekozen aan de rechterkant er snel bij en tikte de 1-1 binnen.
En ja je zal het niet geloven maar de vlag ging omhoog en de leidsman blies op zijn fluitje en keurde de goal af wegens buitenspel.
Ik denk dat de buitenspelregel bij deze club nog wel wat aandacht verdiend, want ons werd een zuivere goal ontnomen.
Met ons dominante spel waarin we 90% vd de tijd op de helft vd tegenstander speelde deed csv er alles aan om op elke mogelijke manier ons van scoren af te houden.
Op deze manier kun je spelen tot je een ons weegt maar win je bij deze clubs niet.
En zo leed Columbia 14-1 de 1ste nederlaag en verloor het van het ANTI voetbal wat erg jammer is als je met kinderen van 13 a 14 jaar bezig bent.
Voor de jongens van ons team wil ik me petje afnemen en hebben we laten zien niet mee te gaan in het ordinaire spel van onze tegenstander.
Jullie hebben het wederom fantastisch gedaan, maar horen dit soort wedstrijden er helaas ook bij.
DE BESTE WINT NIET ALTIJD!!!

Gelukkig hebben we volgend weekend geen progamma en kunnen we de jongens wat rust gunnen en hopelijk allemaal weer fit en wel aan de aftrap verschijnen op 6 april in de Thuis wedstrijd tegen vdz.

Voor nu wens ik een ieder een fijn weekend en graag tot dinsdag op de training.