Columbia JO8-1 vs SV Twello JO8-1

Vandaag (9 mrt 2024) weer een thuiswedstrijd en dan ook nog eens op het hoofdveld, in kleedkamer 2 en met een zonnetje erbij. De dag kan nu al niet meer stuk. Tegen SV Twello speelden we laatst ook al thuis. Een superleuke ploeg om tegen te spelen.

Kleedkamer

Samen met een ‘veter moeder’ werden de mannen klaargemaakt voor de wedstrijd. Naast een teamafspraak (hoog druk zetten) wilden meerdere jongens eigen doelen delen. Hoe cool is dat! Van hard schieten op goal, duels winnen en acties durven maken,.. Alles kwam voorbij. Lekker groeien mannen!

1e helft

Al in de tweede minuut was het raak voor Twello dat sterk aan de eerste fase begon.

Maar onze mannen raakten niet van slag. Wij antwoorden direct met een mooie combinatie tussen onze twee linkspoten. Net mis. Maar in de 4e minuut was het raak voor onze linksbuiten, 1-1. Een afstandsschot rechtsonder, onhoudbaar.

Al in de 5e minuut viel de 2- 1 na een mooie actie en dribbel van wederom onze linksbuiten. Onze mannen kwamen meer en meer in de wedstrijd. Verdedigend stonden we goed en gaven we weinig echte kansen weg.

Onze keeper begon zich uit voorzorg vast warm te houden door met zijn armen te wapperen. Niet wetende dat hij direct erna aan de bak moest. Wat een redding!

Onze libero had zich vandaag ook weer voorgenomen om van flinke afstand te schieten. Jammer, net over. Maar blijven proberen.

De slotminuten van de eerste fase waren nog erg spannend. Het leek wel of onze keeper op de kermis stond bij de grabbelton. Gelukkig ging hij als winnaar het veld af ;-).

2e fase

Na een korte peptalk en wat aanwijzingen begonnen de mannen aan de 2e fase.

De eerste kansen werden door onze mannen gecreëerd. Echter was het Twello dat de eerste schoten op goal had. Gelukkig stond onze andere keeper er niet om vliegen te vangen. Eén van de supporters merkte op dat onze linksbuiten niet zou misstaan op vliegveld Teuge, alles om hem leek even interessanter dan de eigen wedstrijd. “Wakker worden, we hebben goals nodig”.

Twello werd wel sterker en kwam vaker voor onze goal. Tijd om de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten.

Onze rechtsbuiten vloog richting de achterlijn en gaf de bal voor. Waarop de linksback hard op goal schoot. Jammer net geen goal. Maar wel weer een prachtige actie.

Onze achterhoede was erg sterk in de opbouw en speelde de bal goed in. Ook gingen ze zelf veel op avontuur en zochten de tegenstander goed op in de 1 tegen 1 duels. Klasse jongens. Soms zo fanatiek dat een bal hard werd weggeschoten en helaas hard in het gezicht kwam van een teamgenoot. Een bloedneus als gevolg, maar natuurlijk niet opgeven.

Deze fase sloten we af met een keihard schot op de paal door onze linksbuiten. We hadden iets meer geluk in de afronding nodig.

Fase 3

Twello begon fase drie scherper. We lieten ons onder druk zetten op de eigen helft. Gelukkig wist de verdediging en onze keeper meerdere kansen af te slaan.

Maar na diverse schoten op goal zat hij er nu dan helaas toch in 2-2.

Een minuut later zag de keeper onze spits vrijstaan voorin. Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal ver vooruit.

Zonder aan te nemen schoot onze spits de bal direct hoog in de goal 3-2. Wat een doelpunt.

In de 8e minuut werd de bal knap verovert door onze linksbuiten. Die zag de rechtsbuiten vertrekken en na een korte dribbel, een snoeihard schot… 4-2. We hadden te laat door dat Twello al even met 7 spelers in het veld stond. Nadat dit was opgelost was het duidelijk dat Columbia veel sterker was. Nu beslissen die pot boys!

Fase 4

Na de laatste aanmoedigingen begonnen de mannen aan het laatste deel van wedstrijd. “Geef het niet weg mannen, jullie verdienen het om te winnen”. We begonnen gretig en de tegenstander werd goed onder druk gezet. Waarop de keeper van Twello de bal zo in de voeten van onze rechtsbuiten schoot. Die haalde zonder na te denken aan, de bal vloog het net in 5-2.

Twello werd na de aftrap direct weer onder druk gezet. Er waren meerdere kansen, maar de keeper van Twello vond 5 schijnbaar meer dan genoeg. En maak je hem zelf niet…. De 5-3 viel – wat onnodig – aan onze kant.

Het was SV Twello dat net buiten de speeltijd voor het fluitsignaal nog de 5-4 maakte. Een wat vertekend beeld, want onze mannen waren overall gezien de sterkere ploeg. Klasse jongens. Op naar de volgende wedstrijd!