Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 14-1 wint verdiend zwaarbevochten wedstrijd in Voorthuizen

Zaterdag 9-3-24 moesten onze geel/zwarte aantreden in Voorthuizen tegen VVOP.
Een geheel onbekende tegenstander was het niet voor ons want in fase 1 van dit seizoen waren we al te gast op hun sportpark.
Uitslag toen 1-7 voor onze geel/zwarte toppers.

In de voorbespreking maakten we de jongens bewust van het feit dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie bieden in het heden en dus behoeden we de boys voor onderschatting.
Na nog wat kleine tactische informatie zochten we het veld op voor de warm up en deze verliep meer dan prima.

Columbia dat aantrad met een incompleet elftal door een 3 tal afwezigen door ziekte en langdurige blessures had het in de 1ste helft moeilijk.
Dat we het wat lastig hadden had vooral te maken met dat we teveel in het spel vd tegenstander meegingen en dat was fysiek en rommelig spel met 0 rust aan de bal.
Columbia dat veel onnodig en slordig balverlies leed kwam niet in zijn eigen spel maar hadden we wel het meeste balbezit.
In de 3de minuut vd 1ste helft kregen we een vrije die perfect op het hoofd werd gelegd van onze speler die goed in kwam lopen en positie koos ter hoogte vd 2de paal, hij kopte de bal prima in en zag zijn inzet op de driehoek belanden en bleef de brilstand op het bord.
Gedurende de 1ste helft had Columbia wel de bal maar creëerde het weinig door het slordigheid in de passing en het hanteren van een te laag tempo en diepgang.
Dit zorgde ervoor dat het fysiek tot op de grens spelende VVOP op de been bleef en dus gingen we rusten na een doelpuntloos 1ste helft.

In de rust,

We gaven aan dat we rust aan de bal moesten brengen en vanuit de controle moesten spelen dus de bal niet hooghouden maar aan de grond brengen en vanuit daar meer diepgang en explosiviteit in de aanspeelbaarheid moesten brengen.
Deze ingrediënten moesten zorgen voor het kapot spelen van onze tegenstander.
We waren het allemaal eens dat het anders moest en namen de woorden vd begeleiding mee de 2de helft in.

2de helft,

In de 2de helft zagen we dat Columbia de draad snel en beter oppakte en kregen we meer en meer controle over onze tegenstander.
Maar ook nu speelde VVOP echt op de grens en speelde ze meer op de man dan op de bal.
Dit gaf net als in de 1ste helft een aantal blessures aan onze kant, maar gelukkig konden deze spelers na een kort moment van rust weer verder.
Vanaf de kant coachen we dat het tempo nog een stapje omhoog moest en ja hoor dat deden we en kregen de druk er volop want een aantal goede kansen opleverde maar het helaas in de afronding net niet mee zat en de bal er niet in wou.
In de 48ste minuut kwam onze rechtsbuiten met een prima loopactie vrij tussen de laatste linie van VVOP en werd de bal op het juiste moment er tussendoor gestoken en werkte hij fantastisch af 0-1 voor dus.
VVOP dat nog een tandje bij schakelde in het fysieke geweld dat wederom de speler belangrijker vond dan de bal kreeg de bal niet meer weg en bleef Columbia drukken om de score uit te breidden.
En na een aantal goede aanvallen verdubbelde we in de 56ste minuut de score en kwamen we op 2-0 doordat we onze 10 goed instelling brachten en hij zeer bekeken afrondde en dus de 2-0 op het bord zette.
Columbia dat na de 2-0, door een verkeerde inspeelpass de tegenstander de mogelijkheid gaf om iets terug te doen zag in de 59ste min de aansluitingstreffer vallen en zo was het verschil weer gehalveerd door VVOP.
Columbia dat wederom een tandje bij schakelde en hun eerder uitgevallen linksbuiten weer in het veld had gebracht met daarbij wat andere omzettingen had meer dan de controle over de wedstrijd en dat beloonde zich in een werkelijk fantastische 1-3.
De ingebrachte linksbuiten(uitgevallen 1ste helft) kreeg de bal in de dekking aangespeeld en waar een ieder zijn eigen kwaliteiten heeft stuurde met wat korte felle kapbewegingen zijn verdedigers het bos in en haalde verwoestend uit en zag zijn inzet ver buiten bereik vd keeper in de lange hoek verdwijnen.
Met eerlijkheid gezegd kunnen we we dit een wereldgoal noemen want wat ging hij er lekker in.
De wedstrijd liep naar zijn einde en de 3 punten zaten in de tas, maar geheel ongeschonden kwamen we niet uit de wedstrijd want een aantal spelers hadden flinke charges te verwerken gehad waaronder onze allrounder hij begon als linksback werd verplaats naar linkshalf om vervolgens ook nog op de linksbuiten te spelen omdat we met al onze mogelijkheden wel wat moesten schuiven was het vandaag een meer dan verdiende overwinning.
Als je zo als team een eenheid vormt en wil werken voor en met elkaar dan kunnen wij als begeleiding en ik weet ook zeker als ouders en een ieder die ons team een warm hart toe draagt alleen maar trots zijn op wat wij met elkaar iedere keer weer doen.
Grote KLASSE BOYS!!
Ook gaat onze trots uit naar de 2 gastspelertjes die het ook weer fantastisch hebben ingevuld vandaag.

Voor nu wensen wij een ieder een fijn weekend verder en graag tot dinsdag op de training want dan gaan de pijlen weer richting de volgende wedstrijd.