Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 14-1 laat oudere 15-1 uit Vaassen kansloos en wint overtuigend

Na een lange zoektocht om een geschikte tegenstander te vinden kwamen we na het benaderen van ongeveer 20 clubs uit bij Vios Vaassen 15-1, dit was zo’n beetje de enige ploeg die we als tegenstander konden vinden en dus besloten we de mannen uit Vaassen bij ons te ontvangen.

Om 12.00 uur precies werd er na de tos afgetrapt door onze geel/zwarte dat vandaag in het rood speelde ivm de geel/zwarte clubkleuren die Vios ook draagt.
Al snel zagen we een goed spelend Columbia dat de bal goed rond speelde en Vios terug drong naar hun eigen helft.
Columbia dat kansen creëerde door goed samen spel en veel beweging rond om de bal was duidelijk de bovenliggende partij.
Na het uitblijven van de goal die geruime tijd in de lucht hing besloten we een aantal keer toch voor het afstandsschot te gaan waar we dit niet hadden afgesproken en dus maakten we de jongens duidelijk dat we het moesten blijven doen zoals besproken en voetballend onze kansen bij elkaar spelen, geduld in ons goede spel werd uiteindelijk in de 20 ste min beloond en kwamen we door een splijtende pass op onze spits voor de keeper terecht en werd er knap afgerond 1-0 dus op het bord.
In het verdere verloop van de 1ste helft waarin we het tempo steeds meer opvoerde stuurden we Vios van de ene kant naar de andere kant van het veld en dat bracht mooi voetbal om te zien.
Kort voor rust werd ons spel beloond door weer een mooie aanval en goede loopactie van onze rechtsbuiten die diepgang in zijn spel bracht en de steekpass geweldig afrondde en zo de 2-0 op het bord zette in de 34ste min.
Vios dat er in de 1ste helft nauwelijks aan te pas kwam was wel even toe aan de rust en zo floot onze goed fluitende jeugdspeler Brent op zijn fluitje en gingen we de kleedkamer in.

In de kleedkamer bespraken we al het goede wat we hadden laten zien maar ook gaven we aan dat Vios rijp was voor de slacht en dat we met vertoonde spel van de 1ste helft ons een grotere uitslag konden geven.
Met iets meer en sneller diepgang in ons spel en dus sneller de juiste keuzes te maken moest ons dat nog een beetje meer helpen naar een grotere uitslag.

2de helft,

De 2de helft begonnen we zoals we de 1ste gestopt waren maar kwamen we wat minder tot goede kansen omdat we ons spel uitvoerde in een te laag tempo en wat minder beweging hadden rondom de bal, wel was Columbia meer dan de betere partij op het veld en kwamen we niet of nauwelijks in de problemen.
Het 2de deel vd 2de helft pakten we het weer iets beter op en hadden we een aantal keer de 3-0 op het bord kunnen zetten maar helaas viel de bal in de laatste fase net niet lekker voor de man die de aanval kon verzilveren.
Onze linksbuiten was hierin een aantal keer dichtbij maar kreeg de bal net niet lekker voor zijn pootje waardoor hij dus niet lekker kon afdrukken, een goal voor hem was ook zeker verdiend geweest, zeker na zijn spel gedurende de hele 1ste helft.(next time better mate.)
Vios dat probeerde een stapje bij te zetten kreeg ook nu geen grip op ons spel en speelde Columbia zich er goed onderuit en vonden we met regelmaat de vrije man in de as van het veld.
De 3de goal bleef lang uit omdat we dus niet van afstand mochten schieten en het voetballend tot diep in de 16 moesten laten zien.
Toch viel kort voor tijd in de 67ste min de 3-0 doordat onze spits goed druk zette op hun cv en oog in oog met de keeper niet faalde.
En zo kwam na 70 min dominantie tegen een fysiek (sommige zouden niet misstaan kwa postuur bij de senioren)een einde aan deze wedstrijd.