Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-1 vs ZVV JO8-1

Vandaag stond de eerste wedstrijd van fase 3 op het programma voor onze mannen. Lekker thuis en “pas” om 08:15 uur verzamelen. De maandag en woensdag training waren de boys wat matjes en hier en daar herstellend van een griepje en snotterig. Echt fit zag de ploeg er nog niet uit. Zijn we op tijd klaar voor de wedstrijd?

Iedereen was wel aanwezig vanmorgen en op het veld lag een dus laagje ijs. Maar gelukkig wat het veld goed bespeelbaar. Iet giet oan! We hadden geluk dat Daan van de eigen 14-1 voor de eerste keer wilde fluiten. Wat een topper. Daar waren wij natuurlijk super blij mee.

Warming-up

Ook de warming-up was wat tammetjes vandaag. De ploeg zag er vermoeid/traag uit. Onze ervaring is dat we dan vaak meer tegen onszelf gaan voetballen dan tegen de tegenstander.

1e helft

Hoewel dat we niet snel reageerden was het betere spel zeker van onze kant. Er werd goed overgespeeld en ondanks het kluitjesvoetbal vanuit ZVV voetbalden de mannen vanuit positie. Jammer genoeg gunden we onszelf niet de verdiende voorsprong en maakten we de kansen niet af. Met 0-0 sloten we de eerste tien minuten af.

Toch maakten wij de 1-0 in de volgende fase. Maar we moesten ook veel posities doorwisselen en er ontstond wat chaos op het veld. We liepen uit positie en dit was een makkie voor ZVV, dat direct de 1-1 en 1-2 scoorde. Maar onze middenvelder, die in de zaal had aangegeven harder te willen leren schieten, loste zijn eerste echte afstandsschot. BAM, 2-2. Dat is een lekkere opsteker. Snel de kleedkamer in, want meerdere jongens werden witter dan een ijsbeer. De winterjassen maar even aan en opwarmen.

2e helft

In de kleedkamer hebben de mannen elkaar eens goed aangekeken. Het viel ze zelf ook op dat er maar twee waren die knalrood waren van het rennen. Dus kom op, 1 team en dus 1 taak. Help elkaar.

We creëerden nog wel wat kansen, maar de energie ontbrak in de ploeg. We liepen achter onze tegenstander aan die alle ruimte kreeg. ZVV maakte drie goals deze fase en zette de score op 2-5.

De laatste tien minuten scoorden wij direct de 3-5. Kunnen we nog gelijkkomen? Zit het er nog in… Helaas niet. De laatste 2 doelpunten waren voor ZVV. Eindstand 3-7.

Komende week weer lekker oefenen en trainen jongens. De potentie is er! Nu er ook in gaan geloven met het gehele team en vanaf de start er staan. Dan komen we er zeker wel.

Deel deze pagina via: