Columbia 14-1 speelt midweeks en verpulvert tegenstander VVOP

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen op het programma.
De wedstrijd stond gepland om 18.45 uur dus vertrokken we op bijtijds om 17.15 uur dit om de eventuele drukte voor te zijn.

Eenmaal aangekomen op het sportpark in Voorthuizen zochten we de kleedkamer op en staken we onszelf wederom in het mooie geel/zwart.
En nadat iedereen er klaar voor zat hielden we een iet wat andere bespreking als anders.
Dit maal ging het over, wat verwacht ik van ? En wat word er van mij verwacht?
Wat willen we zelf? en hoe willen de trainers on zien?
Hierop kwamen mooie antwoorden en vulden wij als begeleiding de antwoorden aan.
De bespreking verliep op deze manier met veel focus bij de spelers en hoopten we dat ze deze focus vast kon houden en mee konden nemen de wedstrijd in.

Na een goede warm up volgde de pasjes controle door de scheidsrechter die vanuit de KNVB deze wedstrijd zou gaan leidden.
Alle pasjes werden goed bevonden en zo konden we starten aan de wedstrijd.
De scheids blies op zijn fluitje en de bal werd in beweging gebracht door VVOP en werd de bal meteen de diepte in gespeeld op onze helft.
Al snel kregen we de bal in ons bezit en speelden we langzaam toe na de controle.
En die controle werd gevonden, Columbia dat domineerde speelde de tegenstander bij tijd en wijle echt zoek en zo werden er mooie aanvallen opgezet met prachtige snelle combinaties waarin het 1 raken de spelsnelheid enorm bevorderde.
Het enige wat uitbleef was de goal die niet uit kon blijven, want met dit veldoverwicht moest de beloning komen.
En ja hoor in de 29ste min was het dan eindelijk raak en werd er door wederom mooi combinatie spel met veel bal en bewegingssnelheid de score op 0-1 gezet.
Met nog een minuut of 6 op de klok bleef het spelbeeld ongewijzigd en was het Columbia de de muziek maakte maar helaas konden we voor rust de score niet uitbreiden.

In de rust gaven we aan dat we ontzettend blij waren met wat we zagen op het veld.
Alle aspecten waar we al zolang op hameren kwamen er eindelijk stukken en stukken beter uit.
Balsnelheid wat zorgt voor passzuiverheid en spelsnelheid maar ook bewegingssnelheid wat zorgt voor het sneller kunnen doorspelen dus het 1x raken bevorderd, zorgden ervoor dat onze tegenstander vanaf het begin een verloren wedstrijd speelde.
Maar er was 1 ding dat echt beter moest en dat was onszelf belonen voor ons goede spel.
En zo spraken we af dat we de juiste keuzes voor de goal moeten gaan maken maar ook vooral rust creëren in de afronding.

De 2de helft ging meteen weer in de versnelling en Columbia nam direct de touwtjes in handen en lieten zien door te willen drukken en de wedstrijd dus snel te beslissen.
In de 38ste min 3 min na rust maakten we er 0-2 van, ook hier ging weer een fantastische aanval aan vooraf waardoor onze spits de bal achter de keeper in het netje legde.
Onze boys bleven hongerig en meteen zaten ze er weer veel op na de aftrap van VVOP en na wat goede kansen waarin we soms net de verkeerde keuzes maakten viel in de 47ste min de 0-3,dit keer was het onze 10 die de ruimte voor hem goed benutte en vanaf randje 16 de bal keihard achter de keeper schoot.
Dit was voor VVOP toch echt wel genadeklap want ze kwamen er simpelweg gewoon niet uit.
Het hoge druk zetten waarin we VVOP totaal geen ruimte gaven om op te bouwen kon de druk niet meer aan en zo maakten we er in de 57 en 59ste min er door onze 10 na mooie aanvalsopzetten 0-4 en 0-5 van.
Columbia dat heer en meester was voetbalden ook na de 5de vrolijk verder waarin VVOP slechts toeschouwer was.
Columbia maakte er zo’n 10 min voor tijd ook nog 0-6 van door een goede individuele actie van onze linkshalf.
Na deze 0-6 ging tempo er wel iets uit maar hielden we totale controle, althans dat gevoel zag je en juist dit leverde het enige smetje v.d. wedstrijd op en werd de 0 door VVOP verwijderd van het scorebord en brachten ze de stand op 1-6 in de 69ste min.
Columbia dat hier zichtbaar van baalde schakelde weer tempo bij en maakte het verschil meteen weer groter en maakte onze linksbuiten die verkast was naar de spitpositie er 1-7 van in de 70ste min.

Na de wedstrijd complimenteerde we de boys met het vertoonde spel en kregen we van onze tegenstander alle lof voor het vertoonde spel.
Ook de scheidsrechter gaf aan ons team echt een voorbeeld te vinden voor veel verenigingen op zowel voetbaltechnisch gebied als op sportief vlak.
Nou wat kan een avond nog mooier maken als dit.

As zaterdag zal de beslissing vallen in onze bekerpoule, helaas hebben we dat niet helemaal meer in eigen hand maar bij een gelijk spel van putten tegen DTS kunnen wij met een ruime overwinning tegen OVC thuis als nog de 1ste plaats pakken en zo door stoten naar de knock-out fase v.d. beker.

Voor nu wensen wij iedereen een Fijne nachtrust en bedanken we de boys voor het fantastische spel wat ze vanavond hebben laten zien.

Tot donderdag waarin we ons weer klaar stomen voor zaterdag.