Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Overwinning in bekertoernooi tegen SV Epe: 4-0

Columbia heeft de beker met een uitstekende wedstrijd afgesloten. Op de late zaterdagmiddag werd het op De Winkewijert een klinkende 4-0 zege tegen oude bekende SV Epe. De geelzwarten hadden de eerste 2 wedstrijden verloren en waren zodoende reeds uitgeschakeld voor de volgende ronde. Toch begon Columbia steeds beter te voetballen, alleen het zo nodige succes van een overwinning ontbrak nog. Vorige week werd nog ongelukkig van Schalkhaar verloren.

Deze zaterdag mocht Columbia dan eindelijk het zoet van een overwinning
proeven en dat geeft het nodige zelfvertrouwen voor de competitie, die volgende week begint. In de eerste helft legde de thuisclub een aantrekkelijk spel op de mat. De geblesseerden Leon de Bok en Mike Cyubahiro konden nog niet ingezet worden, maar het elftal begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Na 19 minuten werd de man aan het scorebord voor her eerst aan het werk gezet. Sjoerd ten Asbroek brak op links door en zijn inzet werd door een Epe-verdediger in het eigen doel gewerkt (1-0). Dit gaf vertrouwen en het goede spel werd voorgezet. Na ruim een halfuur werd de voorsprong verdubbeld. Sirat Sahebzadah bracht met een afstandsschot de stand op 2-0. Hiermee gingen we de rust in.

Na de hervatting ging de wedstrijd op dezelfde manier verder, Columbia had iets meer van het spel, maar het duurde tot de laatste tien minuten voor er weer gescoord werd. In twee minuten tijd werd de stand opnieuw verdubbeld. Thiemo van Lier (84) en Saied Smakolli (85) scoorden de 3-0 en 4-0. Met deze prima stand werd het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten.

Volgende week zondag 24 september begint de competitie weer. Columbia is dit seizoen ingedeeld in de 2e klasse G. De eerste wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Varsseveld. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark De Winkewijert is om 14:00 uur.