Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Zege voor Columbia bij Tubantia

Columbia had op bezoek bij hekkensluiter Tubantia iets goed te maken. De ploeg uit Hengelo vergaarde tot nu toe slechts 4 punten, waarvan er 3 tegen Columbia behaald werden, begin november op De Winkewijert. Op Sportpark De Bijenkorf moest dus één en ander rechtgezet worden tegen de club, die na het huidige seizoen de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd begon met een tegenvaller: Al na ruim tien minuten moest Mike de Beer met een blessure aan de enkel het veld verlaten. Leon de Bok kwam voor hem in het veld. Columbia had het beste van het spel in de 1e helft, dit resulteerde in een handvol kansen, zoals in 18e minuut toen Jamarro Diks de score leek te openen met een kopbal, maar de bal rolde helaas via de binnenkant van de paal over de doellijn weer het veld in. Bijna 10 minuten later trof Tubantia de lat met een afstandsschot. Na bijna een half uur spelen viel dan toch de verdiende treffer voor de geelzwarten. Uit een scrimmage voor het doel wist Jamarro Diks het beslissende tikje tegen de bal te geven.
Columbia kreeg nog enkele kansen, maar het vizier was niet scherp gesteld.
Zo werd de rust met een magere 0-1 voorsprong bereikt.

Na de rust opnieuw een beter Columbia, dat al snel scoorde. In de 50e minuut kwam een aanval over links via Jamarro Diks bij Maikel Lange terecht, die met een harde schuiver de 0-2 aantekende. De thuisclub antwoordde hierop met een paar schoten, die net over het doel gingen. Beide ploegen deden het halverwege de 2e helft wat rustiger aan en de wedstrijd kabbelde voort.
Columbia verzuimde de 3e goal te maken, de grootste kans was een vrije schop op 20 meter recht voor de goal. Deze werd door Jop van der Linden rakelings over geschoten. De bezoekers maakten het zichzelf moeilijk door in de 82e minuut een tegentreffer toe te staan. Uit een voorzet van rechts werd de bal door Daniël Proost ingekopt (1-2). Hoewel de overwinning voor Columbia niet echt meer in gevaar kwam, werd het toch nog een spannende slotfase. Met het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Khalifa waren de 3 punten binnen. Samenvattend: een verdiende overwinning, maar er werden teveel kansen gemist.