Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia uitgeschakeld in de beker

Op een bloedhete zondagmiddag hebben de elftallen van Columbia en Schalkhaar er alles aan gedaan om er toch een fatsoenlijk potje voetbal van te maken. Ondanks de drinkpauzes was het geen pretje om bij 30 graden Celsius op een voetbalveld te staan.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. We zagen dit ook al tijdens de oefenwedstrijd die er enkele weken geleden in Schalkhaar werd gespeeld. Columbia had enkele kansen, maar verzuimde om te scoren. Toen men wel scoorde, vlak voor rust, werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Zo gingen we de rust in met een dubbelblanke score: 0-0.

Na de hervatting zat iedereen nauwelijks weer op zijn plek, toen er door Schalkhaar werd gescoord. 0-1 in de 47e minuut. Het spel ging hierna weer gelijk op en de wedstrijd kon beide kanten op. Tot aan de 70e minuut toen de scheidsrechter blijkbaar een overtreding had geconstateerd en de bal tot veler verrassing op de stip ging. Schalkhaar liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde 0-2. Columbia zette in het laatste kwartier nog een klein offensief in en kreeg ook enkele kansen, maar het duurde tot de extra tijd tot er gescoord werd. Saied scoorde uit een voorzet van Eddy de verdiende aansluittreffer (1-2). Verder kwam het echter niet en de geelzwarten moesten genoegen nemen met een nederlaag. Gezien de andere uitslagen in de poule, waar 2 clubs naar de volgende ronde gaan, kan Columbia niet meer door bekeren, er hebben al 2 clubs 4 punten. Er is nog 1 wedstrijd te gaan.

Volgende week zaterdag 16 september speelt Columbia opnieuw een thuiswedstrijd, de tegenstander is dan SV Epe. Aanvang van de wedstrijd aan de Winkewijertlaan is 15:00 uur.