Selectienieuws

Columbia wint na penalties van csv apeldoorn

© Carlo Bruil

Columbia is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen op de Apeldoorn Cup.
De loting wees CSV Apeldoorn als tegenstander aan in de eerste ronde. Een echte klapper, als je weet, dat dit in de laatste 5 jaar 4 keer de finale was.
De geelzwarten hebben deze zomer afscheid moeten nemen van diverse sterkhouders. In vergelijking met de basisopstelling van de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen stonden er nu nog 4 dezelfde namen op het wedstrijdformulier.

Maar dat dit niet op voorhand verkeerd hoeft te zijn, bewezen de jongens, die nu aan de aftrap stonden. Van de nieuwelingen bleek een aantal het niveau zonder moeite aan te kunnen. Het leverde dan ook een boeiende wedstrijd op, waarin beide teams grotendeels aan elkaar gewaagd waren.
CSV Apeldoorn raakte een paar keer paal en lat, maar Columbia bleef rustig en verzorgd voetballen. Het enige waar het nog aan ontbrak, was het afronden van de aanvallen. Na twee keer een half uur werd er afgeblazen bij de stand 0-0.

Volgens het toernooireglement moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Beide teams dienden 3 penalties te nemen en daarna, indien nog nodig, om en om verder te gaan tot er iemand miste.

Columbia begon de serie en Joey Koopman schoot raak, daarna scoorde CSV Apeldoorn ook (1-1 dus). Saied Smakolli was de volgende, ook deze ging erin, het schot van CSV Apeldoorn werd vervolgens uitstekend gestopt door onze doelman Yacup Ece (2-1 voor Columbia). De 3e penalty werd door Danny Koorevaar onberispelijk raak geschoten (3-1 voor Columbia). De laatste strafschop van CSV Apeldoorn hoefde niet meer genomen te worden,
Columbia was niet meer in te halen. Een geweldig resultaat!!

De volgende ronde wordt gespeeld tegen Loenermark op dinsdag 23 augustus a.s. om 20:45 uur op Sportpark De Voorwaarts van WSV.

Opstelling van Columbia tegen CSV Apeldoorn:

Yacup Ece, Saied Smakolli, Danny Koorevaar, Keanu Ruspana, Sjoerd ten Asbroek, Stefan Derksen, Joey Koopman, Sirat Sahebzadah, Mike Cyubahiro,
Leon de Bok en Edilson Coelho.
Wissels: Jeroen Rieborn, Tom Jansen en Aaron Beya.

Deel deze pagina via: